Законът на Вселената: Ако една врата се затвори, отваря се друга

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: giaiphapthuhai.com

снимка: giaiphapthuhai.com

Да вярваш в Живота не е трудно. Просто трябва да имаш вяра в Бог…

Ако една врата се затвори, отваря се друга врата. Бъдете търпеливи, настойчиви и упорити.  По време на вашето духовно пътуване настъпва момент, когато трябва да се разделите с нещо много скъпо и обичано. Например, идва краят на една връзка, която значи много за вас. Или пък нещо, което дълго сте търсили, остава недостижимо. Каквито и да са обстоятелствата, се чувстваме, сякаш са ни хлопнали вратата към желаните блага. Когато това се случи, не се отчайвайте, защото Господ не ви е забравил. Едничката причина, поради която се налага да преживеете някоя загуба, е, за да можете да получите по-голямо благо. Природата ненавижда празните пространства. Общовалидните истини в материалния свят имат свой паралел в духовния свят.

Не може да дадете нещо, без да получите друго в замяна. Вселената копнее да запълни вашата празнина, да замени тъгата с радост, загубата – с придобивка, смъртта – с прераждане.  Тогава какво да правите, когато някоя врата се затвори пред вас? Първо, опитайте да се освободите от привързаността си към това, което е било или сте искали да бъде. Вашето Висше Аз ви е приготвило много по-голям подарък. Утвърдете: „Когато една врата се затвори, отваря се друга врата. Гледам напред в очакване на желаното благо.“  Бъдете търпеливи – то ще дойде за един миг.

Твърдения: 
  1. Освобождавам се от миналото и очаквам предстоящото благо.
  2. Освобождавам се от предишните си очаквания и се оставям в ръцете на благосклонната Вселена.
  3. Вярвам, че всяка моя стъпка е направлявана.
  4. Въпреки че скърбя за това, което съм загубил, знам, че ме очаква по-голямо благо.
  5. Нова врата се отваря пред мен в моя живот…
  6. Вашето твърдение…………..

Думи за размисъл: „Които са сели със сълзи, ще жънат с радост.“ Псалм 125:5

***

За да израснем духовно ще трябва да се сблъскаме с множество предизвикателства и изпитания по пътя. Въпреки, че трябва да се изправим с лице срещу изпитанията, не е задължително да ги посрещнем сами. Имаме уверението, на онзи, който е казал: „Дойдете при мене, всички отрудени и обременени… защото игото Ми е благо и бремето Ми е леко.“(Матей 11:28-30)

Отпуснете се и приемете Бога. Когато се обърнете да почерпите от извора на живота  и го оставите да действа чрез вас, ще проникнете до самата сила сътворила Вселената. Помислете колко неща можете да постигнете, ако тази сила е ваш съюзник.  Прехвърлете вашето бреме на тази Висша сила в самите вас и препятствията, които са ви се стрували непреодолими, ще бъдат победени.

Пътят пред вас ще е чист. Със съюзник като Бог зад гърба си за вас няма да има недостижими неща. С божия помощ, всичко е възможно. Но за да се отпуснете и приемете Бога, трябва да имате вяра. Има само един начин да постигнете вярата – действайте и вижте какви ще са резултатите. За да получите подкрепата на Вселената, трябва да й дадете възможност да ви помогне.

Сега е моментът да отхвърлите страха си и да вървите напред. Направете първата крачка към един нов начин на живот. Отпуснете се и приемете Бога, изпитайте неговата любяща подкрепа, която ви се полага по рождение.

Твърдения:
  1. Оставям се на Висшата мъдрост да ме ръководи и направлява по пътя.
  2. Когато се отпусна и приема Бога, всичко си идва на мястото.
  3. Нека бъде не моята воля, а Tвоята.
  4. Оставям се в ръцете на моето Висше Аз, и го питам какво „то“ иска да направя.
  5. Вселената ме храни и подкрепя винаги и навсякъде.
  6. Вашето твърдение…………..

Думи за размисъл: „Това, което гъсеницата нарича свършека на света, Господ нарича пеперуда“.  – Ричард Бах 

***

Един от най-важните уроци в духовния живот урокът за доверието. Трябва да се научим да вярваме в себе си и да имаме вяра във Вселената. Най-добрият начин да постигнем тази вяра е като живеем ден за ден, като се потопим напълно в настоящето  и внимателно се вслушваме във вътрешния си глас…

Независимо дали сте в период на спокойствие или на преход, живейте ден за ден. Насочете вниманието си  единствено към настоящия момент и не мислете за утрешния ден. Ако чувствате, че сегашните ви дела са правилни, доверете се на естествения развой и продължете. И когато дойде времето, и бъдете призовани да се промените, вслушайте се във вътрешния си глас; следващото послание ще дойде точно когато се нуждаете от него.  Щом заживеете с настоящето, ще почувствате постепенна, но коренна промяна. Ще настъпи край на тревогите за бъдещето. Ще ви обхване дълбоко душевно спокойствие, което сякаш ви казва: „Всичко е наред. Няма от какво да се боиш. Всичко се развива по план, всяка твоя стъпка по пътя е направлявана.“

Твърдения:
  1. Съсредоточавам се изцяло върху сегашния момент; бъдещето ще се нареди само.
  2. Съсредоточаването върху настоящето лекува страха ми от неизвестното.
  3. Винаги съм във връзка с вътрешния си глас.
  4. Каквото очаквам, ме очаква.
  5. Животът ден за ден ми носи мир, спокойствие и радост.
  6. Вашето твърдение……………….

Думи за размисъл  „Животът трябва да се живее с поглед напред, но може да бъде разбран само ако погледнете назад“. – Киркегор 

 

Думи, които лекуват тъгата – Дъглас Блок, healingfromdepression.com

Издателство: Анхира, anhira.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.