За да ви помогнат ангелите, първо трябва да ги помолите!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Вярвай | 0 Коментара
снимка: integratedcatholiclife.org

снимка: integratedcatholiclife.org

Животът е много повече от това, което изглежда. Ние не живеем живота си сами. Може да сме в човешки тела, но всеки от нас има душа, свързана с Бог.

Ангелите са тук, за да ни помагат и когато започнем да приемаме тяхното съществуване, ще усетим докосването им в живота си. Те ни докосват през цялото време, напомняйки ни, че са до нас. Искат да знаем, че животът е много повече от това, което изглежда. Ние не живеем живота си сами. Може да сме в човешки тела, но всеки от нас има душа, свързана с Бог. Ангелите също са свързани с Бог и когато изречем Божието име, ние всъщност упълномощаваме тях.

С други думи трябва изрично да им възложим да се намесят в живота ни. Бог ни е дал свободна воля и ангелите не я престъпват. Ако им кажем да си отидат, ако им кажем, че не искаме помощ, тогава Господ и ангелите ще отстъпят. Но те не си отиват завинаги. Те ще чакат някъде наблизо.

Случвало ли ви се е да отивате някъде и да завиете на дясно вместо на ляво? Дълбоко в себе си знаете, че е трябвало да завиете на ляво и по-късно се осъждате за избора. Ето това е бил вашият ангел, който е шепнел в ухото ви да завиете на ляво. Ангелите са навсякъде около нас, невидими и чакащи да помогнат. Но трябва да ги помолим. Молейки, ние им позволяваме да ни помогнат и усилваме връзката помежду си.

 

Ангели в косите ми – Лорна Бърн, lornabyrne.com

Издателство: Azura, azura.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Акцент на седмицата

Спри да си казваш нaкъде е трябвало да поемеш, какво е трябвало да направиш, какъв е трябвало да станеш... Поел си точно натам, накъдето е трябвало да поемеш. Направил си точно това, което е трябвало да направиш. Станал си точно този, който е трябвало да станеш... Научил си точно тези уроци, които е трябвало да научиш. Паднал си точно толкова пъти, колкото е трябвало да паднеш. Борил си се точно толкова силно, колкото е трябвало да се бориш. Спечелил си точно тези победи, които е трябвало да спечелиш...

Разбрал си точно това, което е трябвало да разбереш... Разбрал си, че невинаги е важен крайният резултат - по-важно е какво си вложил по пътя към него. Разбрал си, че не сравнението с другите те води напред - това, което те променя, е сравнението с теб самия. Разбрал си, че да следваш призванието си значи да следваш съдбата си.

Разбрал си си, че животът не е, за да се планира, а за да се живее.

Разбрал си, че сърцето е по-мъдро от разума.

Разбрал си, че пътищата на съдбата криволичат понякога, но винаги те отвеждат там, където трябва да бъдеш...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите".

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018 г.

Сподели мнението си