Провалът не съществува – той е нашият скок преди успеха

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Не се предавай | 0 Коментара
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Марлон Брандо: Никога не бъркай размера на заплатата с размера на таланта си. 

Има още един скрит замисъл, действащ задкулисно, който обърква нашето разбиране и връзка с бизнеса и продажбите. Трябва да се изправим очи в очи срещу него, иначе няма да можем да продължим напред. Това са собствените ни страхове от неспособност, ниска самооценка и провал.

Както при представата за пари и продажби, Пробуденият милионер има съвсем различно разбиране за провала от повечето хора, и то е просто.

Кои са най-дълбоките и мрачни страхове на всеки предприемач? Ние ще пуснем продукта си на пазара, но никой няма да го купи. После си мислим, че мисията не е ценна. Нашата самооценка е била илюзия. Провалили ли сме се.

Пускаме продукта си на пазара, а след това виждаме друг, който е смущаващо подобен. Мислим си: Има твърде много конкуренция. Как ще се боря с всички останали?

Пускаме продукта си на пазара, хората го купуват, но след това се оплакват горчиво. Отново сме се провалили. Сигурно съм сгрешил.

Но ние не сме се провалили.

В речника на Пробудените милионери не фигурира думата „провал“.

Не съществува нещо като провал. Има само обратна връзка.

Обратната връзка е нещо прекрасно за Пробудения милионер, независимо дали е под формата на доволни клиенти, оглушителна тишина или какофоничен шум, всичко това е обратна връзка.

Пробуденият милионер приветства всеки вид обратна връзка, защото това е пътят към възможностите.

Ние решаваме да приемем обратната информация, а после да я оставим да ни покаже нашите възможности. Невинаги знаем къде ще ни отведат възможностите, но всички пътища водят към успеха.

Милионерът, който се пробуди за духовното – Джо Витале, mrfire.com

Издателство: Интенс, intense-books.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Сподели мнението си