Ако в съзнанието ти се появи негативна мисъл, замени я с позитивна. Позволи си да бъдеш щастлив!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Спри да се оплакваш и погледни от веселата страна на живота. Бъди весела и жизнена личност – така ще привлечеш към себе си такива хора.

Усили силата на волята си ; това е една от най-добрите програми, в които можеш да инвестираш. Ето някои идеи как да засилиш волята си и да станеш по-силен човек:

1)  Не оставяй мислите ти да се реят като лист хартия на вятъра. Работи усилено, за да ги държиш фокусирани през цялото време. Когато правиш нещо, не мисли за нищо друго. Докато отиваш на работа брой колко крачки си направил докато стигнеш до офиса. Това не е лесно, но умът ти скоро ще разбере, че си му хванал юздите, а не той твоите. Накрая умът ти трябва да стане спокоен като пламък на свещ в ъгъл, където не става течение.

2) Волята ти е като мускул. Първо трябва да се упражняваш и тогава да напрягаш, за да укрепне. По необходимост това включва малко болка, но бъди сигурен че подобренията скоро ще са налице и ще докоснат характера ти по най-позитивен начин. Когато си гладен, изчакай един час преди да ядеш. Когато работиш над трудна задача и умът ти те подстрекава да вземеш последния брой на списанието за кратка почивка или да отидеш да поговориш с приятел, обуздай импулса. Скоро ще можеш с часове да оставаш точно концентриран. Сър Исак Нютон, един от най-великите физици, които познава света , веднъж казал : “Ако съм бил в услуга на обществото, дължа го на търпелива мисъл “. Нютон имал забележителна способност да седи тихо и да мисли в продължение на много дълго време. Щом той е развил това умение, значи и ти можеш.

3) Може да изградиш волята си като контролираш отношенията си с другите. (Използвай правилото 60/40 = 60% от времето слушай и говори едва 40%).Това не само ще те направи по-популярен, но и ще помъдрееш, защото всеки ден, всеки човек, който срещаш има на какво да те научи. Контролирай и импулса да клюкарстваш или да съдиш някого, който според теб е направил грешка. Спри да се оплакваш и развий весела, жизнена и силна индивидуалност. Така ще повлияеш и на останалите.

4) Когато в съзнанието ти проникне негативна мисъл веднага я замени с позитивна. Позитивното винаги доминира над негативното и твоето съзнание трябва да е в състояние винаги да мисли позитивно. Условия за процеса на негативното мислене са създадени от натрупани отново и отново негативни модели. Отърви се от всички ограничения и стани мощно положително мислещ.

 

200-те топ принципа на успеха* – Робин Шарма, robinsharma.com

*“200-те топ принципа на успеха“ (ориг. заглавие „Манифест на успеха“) е една от най-четените електронни книги в мрежата. Можете да я свалите в оригинал от сайта на Робин Шарма тук.

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Към успеха се стига стъпка по стъпка…

Мислите ви формират вас… и света около вас

Изпитваме страх, за да не потърсим онова, което ни липсва!