Успехът се постига с постоянство и положителна нагласа

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Freepik.com

снимка: Freepik.com

Ако се стремиш към успеха, то непременно ще го постигнеш. Ако мислиш положително, желанията ти ще се сбъднат!

Каквото търсиш –това ще намериш. Ако постоянно очакваш изключителен успех ще го постигнеш. Лидерите привличат успеха. Дръж целите, които си си поставил на преден план в съзнанието си. Повтаряй мечтите си поне по пет пъти на ден и си представяй как ги постигаш. Ако целта ти е да бъдеш богат, представяй си къщата, в която ще живееш; колата, която ще караш; усети какво е да си богат и да постигаш целите си. Повтаряй амбициите отново и отново докато станеш напълно сигурен, че ще ги постигнеш и рано или късно това ще стане.

Управлявай мислите си и ще управляваш съзнанието си.  Управлявай съзнанието си и ще управляваш живота си. Управлявай живота си и ще управляваш съдбата си.

Всеки ден бутай себе си малко по-силно и малко по-напред. Победителите на попрището на живота изпълват потенциала си всеки ден. Прави нещата, от които те е страх и със страха е свършено. Победителите правят неща, които не се харесват на по- малко напредналите хора, въпреки че те също може да не ги харесват. Ето за това са смелостта и силата на характера. Пребори се със слабостите си. Направи нещата, които системно си отлагал. Напиши онова благодарствено писмо, което пренебрегваш от толкова време. Упражнявай мускулите на дисциплината и те скоро ще дадат най-доброто от себе си като изпълват деня ти с много повече удовлетворение, ефективност и енергия.

Всички хора, които са постигнали висок успех, са развили умствения навик на положителното мислене. Без оптимизъм живота губи блясъка си и трудностите се появяват на всяка крачка. Това е съществен житейски навик.

Днес напиши седемте най-добри качества на хората, които уважаваш и сложи този списък до списъка с твоите лоши черти. После всяка сутрин, когато се събудиш се фокусирай върху едно ново качество, което да се опиташ да развиеш през деня. След една седмица ще започнеш да забелязваш малки разлики в себе си. След един месец тези черти ще започнат ярко да се различават. След два месеца ще притежаваш всички тези важни качества.

 

200-те топ принципа на успеха* – Робин Шарма, robinsharma.com

*“200-те топ принципа на успеха“ (ориг. заглавие „Манифест на успеха“) е една от най-четените електронни книги в мрежата. Можете да я свалите в оригинал от сайта на Робин Шарма тук.

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Към успеха се стига стъпка по стъпка…

Мислите ви формират вас… и света около вас

Изпитваме страх, за да не потърсим онова, което ни липсва!