Стив Джобс: Изобрети утрешния ден, без да се тревожиш за вчера!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Любими цитати от любими книги | 0 Коментара
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

15 мотивиращи съвета от Стив Джобс – главният изпълнителен директор на Apple Inc., един от най-изобретателните и напредничаво мислещи предприемачи на това поколение.

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг. Не попадайте в клопката на догмата да живеете с резултатите от мисленето на другите.

Не можеш да предвидиш какво ще се случи, но можеш да усетиш посоката, в която вървиш. И това е най-близкото, до което можеш да достигнеш. След това отстъпваш назад, за да не пречиш, и нещата просто оживяват пред теб.

Бъди мярка за качество. Някои хора не са свикнали със среда, в която съвършенството е стандарт.

Не можеш да погледнеш назад и да си казваш: Боже, колко ми се иска да не бяха ме уволнили, колко ми се иска да бях там, колко ми се иска това и онова. Това няма значение. Затова нека да изобретяваме утрешния ден вместо да се тревожим какво се е случило вчера.

Аз мисля, че ако направиш нещо и то се окаже много добро, то трябва да се опиташ да направиш друго забележително нещо, не да се задържаш върху първото прекалено дълго. Просто разбери какво следва.

Преди бях най-младият на срещите, на които присъствах, сега обикновено съм най-старият. И колкото повече остарявам, толкова повече се убеждавам, че мотивацията има най-голямо значение.

Ако имаш 20 тухли, можеш да ги сложиш на земята и така ще имаш 20 тухли на земята. Или можеш да ги наредиш една върху друга, за да започнеш да строиш стена.

Давай най-доброто от себе си във всяка работа. Не спи! Успехът генерира повече успех, така че бъди гладен за него. Назначавай добри хора, които се стремят към съвършенство.

Работата ми не е да съм добър с хората. Работата ми е да ги правя по-добри.

Не приемайте всичко толкова насериозно. Ако искате да изживеете живота си креативно, като творец, не се обръщайте назад. Трябва да притежавате волята да обърнете гръб на това, което сте правили, и на човека, който сте били.

Хората по рождение са изобретатели. Понякога те използват инструментите по начин, за който техният създател никога не се е сещал.

Да помниш, че ще умреш, е най-добрият начин да се избегне капанът на мисленето, според който имаш нещо да губиш. Вече си гол. Няма причина да не следваш сърцето си.

Дори непрекъснато да рискуват да се провалят, те си остават творци. Дилън и Пикасо винаги са рискували.

Изпитвам дълбоко уважение към постепенното усъвършенстване и съм правил такова нещо в живота си, но винаги са ме привличали по-революционните промени. Не знам защо. Защото е по-трудно. Много по-стресиращо е в емоционално отношение. Обикновено минаваш през период, в който всички ти казват, че си се провалил напълно.

Не ни е писано да правим много неща, затова всичко, което правим, трябва да бъде съвършено. В това се заключава животът ни. Животът е кратък — живееш, после умираш… Ние сме избрали точно този живот. Затова трябва да е дяволски добър. Трябва да си заслужава.

 

Мъдростта на Стив Джобс за бизнеса – Алан Кен Томас

Издателство: Вакон, vakon-bg.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Да си щастлив ли? Това е всеки ден да даряваш с щастие хората около себе си!

От днес ще посрещам всеки ден с любов в сърцето. От днес започвам да живея

Докато не заглушиш гласа на егото, няма как да чуеш гласа на любовта

Сподели мнението си