Луиз Хей и д-р Мона Лиза Шулц: Не е егоистично да мислите за собствените си нужди, външност и щастие!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Обичай, Осъзнавай
снимка: wallpapersafari.com

снимка: wallpapersafari.com

За баланса, който е в основата на всичко. За грижата за себе си. Психологически техники от Луиз Хей, за изцеление на мисловните модели, които причиняват натрупването на излишно тегло. Да прозрете защо капвате от умора, помагайки на другите, докато собствените ви потребности остават непосрещнати. Не е необходимо да спрете да вършите добро или да помагате на другите или да станете егоисти. Луиз Хей и д-р Мона Лиза Шулц за връзката между емоционалните дилеми и натрупването на тегло – откъс от книгата Всичко е наред.

Изличаването на старите, негативни мисловни модели е особено важна стъпка за хора с проблеми с теглото. Ниското самоуважение може да води до прекомерни саморазрушителни мисли. Променете тези мисли с позитивно, поддържащо самоуважението ви утвърждение, като:

Аз обичам разумно. Грижа се и подкрепям другите дотолкова, доколкото се грижа и подкрепям себе си.

Ако сте великодушен, любезен и щедър приятел, браво на вас! Но не забравяйте да бъдете еднакво отдадени и на себе си.

Не е егоистично да мислите за собствените си нужди, външност и щастие. Всъщност, правейки го, е единственият начин да сте истински приятел, партньор или родител.

Ако не се грижите за себе си, в някакъв момент няма да има какво да давате.

Така че първото нещо е да видите защо се раздавате на другите за ваша сметка. Вярвате ли, че сте достойни за нещо само ако сте необходими на другите? Можете ли да си представите взаимоотношение или ситуация, когато сте се държали по този начин? опитайте да си водите записки за това. Вижте дали ще можете да установите защо се чувствате по този начин.

Работете срещу това невярно убеждение, а най-добрият начин е да си осигурите отдих от отговорности.

Отделете един ден в месеца или няколко часа седмично, когато да не правите нищо за никого. Това ще е време да се съсредоточите само върху себе си. Посетете семинар или си намерете хоби, което ви носи радост. Подхранете самоуважението си. Осмислете, че имате вътрешно достойнство и че не бива да оценявате себе си само заради онова, което правите за другите.

 

Всичко е наред – Луиз Хей, Мона Лиза Шулц, louisehay.com

Издателство: Кибеа, kibea.net

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:
Луиз Хей: За да промените преживяванията си, променете мислите си!

Луиз Хей: Проблемите в живота ни са резултат от мислите в главата ни

Луиз Хей: Единственото важно в този момент е какво избирате да мислите, говорите и правите