Благодарете за всичко в живота си и носете щастие и радост на околните – така давате път на положителни и светли дела!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Всяка сутрин се събуждам с усмивка и благодаря за всичко в живота си! Така денят ми започва положително и следват само хубави емоции!

Благодарете за всичко, което ви се случва. Благодарете, че имате тяло, на което можете да се радвате. Поддържайте винаги тялото си в изправност и не разрушавайте капилярните си съдове. Поддържайте мозъчната и симпатиковата нервна система в изправност, защото симпатиковата система е свързана с чувствата и сърцето, а мозъчната система е свързана с мисълта. Отрицателните мисли разрушават мозъчната система. Всички горчиви и нисши чувства разрушават симпатиковата система. За да не разрушавате тези системи, за всичко благодарете.

Когато човек благодари, той дава път на положителните и светли мисли и на благородните чувства, които го свързват с по-напредналите от него същества и с по-възвишените творчески сили в природата.

Трябва да обичате живота в цялото му разнообразие. Да обичате всичко в света – и добрите, и лошите хора, да гледате на тях така, както Бог гледа. Няма да си давате мнението кой какво върши. Вие не сте изпратени на земята да съдите. Кой какво върши, това си е негова работа. Но вие, ако искате да прогресирате, не се занимавайте с това, което вършат другите. От всичко, което става в живота, се учете. Не искайте да знаете защо е злото в света.

Не се спирайте върху отрицателните страни в човешкия живот, понеже там няма с какво да се занимавате. Винаги се спирайте върху положителните неща, които човек притежава, защото от тях можете да се ползвате. Върху дефектите на хората не се спирайте, понеже с това ще си създадете нещастия.

Не гледайте на живота си като на лотария, и не чакайте щастието без да работите за него. Трябва да имате известно знание за законите, които съществуват в природата, и да работите, като се съобразявате с тях.

Бъдете носители на щастие и радост. Навсякъде внасяйте положителното, което обновява живота  и създава приятна и хармонична среда. Използвайте всичко, което имате, в служба на своите братя. Това е новото разбиране за живота.

 

Квантовият преход с Петър Дънов – Милка Кралева

Издателство: Кибеа, kibea.net

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Изкуството да приемаме комплименти

Акцент на седмицата

Спри да си казваш нaкъде е трябвало да поемеш, какво е трябвало да направиш, какъв е трябвало да станеш... Поел си точно натам, накъдето е трябвало да поемеш. Направил си точно това, което е трябвало да направиш. Станал си точно този, който е трябвало да станеш... Научил си точно тези уроци, които е трябвало да научиш. Паднал си точно толкова пъти, колкото е трябвало да паднеш. Борил си се точно толкова силно, колкото е трябвало да се бориш. Спечелил си точно тези победи, които е трябвало да спечелиш...

Разбрал си точно това, което е трябвало да разбереш... Разбрал си, че невинаги е важен крайният резултат - по-важно е какво си вложил по пътя към него. Разбрал си, че не сравнението с другите те води напред - това, което те променя, е сравнението с теб самия. Разбрал си, че да следваш призванието си значи да следваш съдбата си.

Разбрал си си, че животът не е, за да се планира, а за да се живее.

Разбрал си, че сърцето е по-мъдро от разума.

Разбрал си, че пътищата на съдбата криволичат понякога, но винаги те отвеждат там, където трябва да бъдеш...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите".

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018 г.

Сподели мнението си