Махатма Ганди: Което е получено чрез любов, остава завинаги.

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Вярвай | 0 Коментара
снимка: w-dog.net

снимка: w-dog.net

Защото законът на любовта управлява света, а Вселената продължава да съществува, въпреки разрушението, което непрекъснато се случва. И любовта побеждава омразата!

Любовта е живот

Ако любовта не беше законът на живота, животът не би оцелявал насред смъртта. Животът е постоянен триумф над гроба. Ако между човек и звяр съществува фундаментална разлика, тя е в увеличаващото се приемане от страна на първия на закона и прилагането му на практика в собствения му личен живот.

Всички светци по света, древни и съвременни, са били – всеки според убежденията и способностите си – жив пример на този върховен закон на нашето съществуване.
Вярно е – звярът в нас, изглежда, често постига лесна победа. Как иначе би могло да бъде при закон така свещен, както и самата истина? Когато законът започне да се прилага всеобщо, Божията власт ще се възцари на земята така, както е и на Небето…

Нямам нужда от напомняне, че и земята, и Небето са в самите нас. Познаваме земята, не познаваме Небето в себе си.

Твърдо съм убеден, че любовта държи земята цяла. Има живот само там, където има любов. Живот без любов е смърт. Любовта е едната страна на монетата, чиято друга страна е истината.

Омразата винаги убива; любовта никога не умира. Такава е огромната разлика между двете. Което е получено чрез любов, остава завинаги. Полученото чрез омраза в действителност се оказва бреме, защото увеличава омразата. Дългът на човека е да намалява омразата и да допринася за любовта.

 

Пътят към Бог – Махатма Ганди, mkgandhi.org

Издателство: Локус, locus-publishing.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Вярата в Бог е вяра в живота, в пълнотата, в любовта…

Акцент на седмицата

Спри да си казваш нaкъде е трябвало да поемеш, какво е трябвало да направиш, какъв е трябвало да станеш... Поел си точно натам, накъдето е трябвало да поемеш. Направил си точно това, което е трябвало да направиш. Станал си точно този, който е трябвало да станеш... Научил си точно тези уроци, които е трябвало да научиш. Паднал си точно толкова пъти, колкото е трябвало да паднеш. Борил си се точно толкова силно, колкото е трябвало да се бориш. Спечелил си точно тези победи, които е трябвало да спечелиш...

Разбрал си точно това, което е трябвало да разбереш... Разбрал си, че невинаги е важен крайният резултат - по-важно е какво си вложил по пътя към него. Разбрал си, че не сравнението с другите те води напред - това, което те променя, е сравнението с теб самия. Разбрал си, че да следваш призванието си значи да следваш съдбата си.

Разбрал си си, че животът не е, за да се планира, а за да се живее.

Разбрал си, че сърцето е по-мъдро от разума.

Разбрал си, че пътищата на съдбата криволичат понякога, но винаги те отвеждат там, където трябва да бъдеш...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите".

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018 г.

Сподели мнението си