Важно е да вярваме, че сме способни, дори когато изглежда невъзможно

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Не се страхувай | 0 Коментара
снимка: themindtrap.com

снимка: themindtrap.com

За предпочитане е да виждаме живота пълен с чудеса, вместо да се страхуваме от всеки негов етап. Възприятията ни се състоят от убежденията ни и можем да ги променим! За своето и общото добро.

Всъщност, когато говоря публично, аз нося специален скъпоценен камък, изработен отчасти от метеорита Гибеон, за който се смята, че е на около 4 милиарда години (по-стар от планетата Земя). Той е красив и аз усещам допълнителна енергия, когато го нося. Освен това ми е подарък от съпругата ми Нериса отпреди десет години, така че има и сантиментална стойност.

Кое е най-важното? Моята вяра в него.

И все пак, кое всъщност е реално?

Истината е, че предпочитам да вярвам в една магическа вселена и да виждам как животът ми е пълен с чудеса, отколкото да вървя през него и да се страхувам от всеки следващ етап.

В същото време подкрепям суфистката поговорка: „Вярвай в Аллах, но най-напред си вържи камилата“. Ако се върна към коментара на моя приятел относно блогпоста ми за магическото мислене, това ще рече да вярваш в своята магическа жилетка, но и да направиш необходимото, за да се погрижиш за себе си.

Това означава да пресъздадеш реалността. Дау съществува магия, и да, съществуват и твоите действия във физическия свят. Най-разумно би било да ги съчетаеш.

Единствената реална опасност при магията може да бъде да се осланяш само на нея.

В книгата си „Предимно щастие“ (The Happiness Advantage) Шон Ейкор предлага да носите очила с розови стъкла, а не боядисани в розово. Той се изразява така: „Както подсказва името, розовите очила допускат наистина големите проблеми в нашето полезрение, като все пак до голяма степен поддържат фокуса ни върху позитивното“.

Ще завърша с цитат от Брус Бартън, обект на друга моя книга: „Седемте изгубени тайни на успеха“. През 1927 г. в книгата си „В какво може да вярва човек?“ той пише:

Вяра в бизнеса, вяра в държавата, вяра в себе си, вяра в другите хора – това е силата, която движи света. И защо е неблагоразумно да вярваш, че тази сила, която е толкова по-могъща от всяка друга, е просто късче от Великата сила, която управлява вселената?

Накратко, ако отивах на битка, определено бих си сложил магическата жилетка – и бих направил всичко възможно да съм в безопасност. Магическата дреха може да притежва или не сила, но моята вяра в нея ще притежава сила.

Иначе казано, плацебото не е реално, но плацебо ефектът е.

Имайте вяра и завържете камилата си.

 

В нулата – зоната на абсолютната неограниченост – Джо Витале, mrfire.com

Издателство: Локус, locus-publishing.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Вашите мисли, думите и делата ви винаги водят към онова, което е важно за вас!

Акцент на седмицата

Спри да си казваш нaкъде е трябвало да поемеш, какво е трябвало да направиш, какъв е трябвало да станеш... Поел си точно натам, накъдето е трябвало да поемеш. Направил си точно това, което е трябвало да направиш. Станал си точно този, който е трябвало да станеш... Научил си точно тези уроци, които е трябвало да научиш. Паднал си точно толкова пъти, колкото е трябвало да паднеш. Борил си се точно толкова силно, колкото е трябвало да се бориш. Спечелил си точно тези победи, които е трябвало да спечелиш...

Разбрал си точно това, което е трябвало да разбереш... Разбрал си, че невинаги е важен крайният резултат - по-важно е какво си вложил по пътя към него. Разбрал си, че не сравнението с другите те води напред - това, което те променя, е сравнението с теб самия. Разбрал си, че да следваш призванието си значи да следваш съдбата си.

Разбрал си си, че животът не е, за да се планира, а за да се живее.

Разбрал си, че сърцето е по-мъдро от разума.

Разбрал си, че пътищата на съдбата криволичат понякога, но винаги те отвеждат там, където трябва да бъдеш...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите".

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018 г.

Сподели мнението си