Понякога е достатъчна една малка крачка. Страхът намалява, когато вървим срещу него.

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Не се страхувай | 0 Коментара
снимка: coolwallpapers.me

снимка: coolwallpapers.me

Колкото повече се концентрираме върху това, което ни дразни, толкова повече го разширяваме. Понякога е достатъчно да направим една малка крачка, за да смалим чудовището, срещу което сме се изправили. Нека не позволяваме на страховете ни, да привличат излишното.

Единственият начин да надвием страха е като се изправим срещу него. Тъй като винаги привличаме житейските уроци, от които се нуждаем, често пъти се озоваваме лице в лице именно с онова, от което се боим.

Затова, ако мисълта да потънеш в дългове те плаши до крайност, шансовете да изпаднеш в това положение са доста големи. Ако се страхуваш от самотата, тя непременно ще те открие. А боиш ли се да не се изложиш – ще се проснеш по очи. Това е начинът, по който животът ни кара да се развиваме.

Извод
Причината е в нас. Нашите мисли привличат и създават определени ситуации. Когато се променяме, провокираме различни обстоятелства.

Докато не научим урока си за дълговете, работата или любимите хора;

а) ще буксуваме на един и същи урок или

б) животът ще ни поднася все този урок, но в различна опаковка.

В живота е така. Понякога ни удрят малки камъчета – като предупреждение.

Но ако не обърнем внимание на камъчетата, отгоре ни се стоварва тухла. Пренебрегнеш ли обаче и тухлата, те помита канара. Ако сме честни със себе си, ще осъзнаем точно кога сме пренебрегнали всички предупредителни знаци.

 

Следвай сърцето си – Андрю Матюс, andrewmatthews.com

Издателство: Книгопис, knigopis.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Всичко, което искате, е от другата страна на страха!

Акцент на седмицата

Спри да си казваш нaкъде е трябвало да поемеш, какво е трябвало да направиш, какъв е трябвало да станеш... Поел си точно натам, накъдето е трябвало да поемеш. Направил си точно това, което е трябвало да направиш. Станал си точно този, който е трябвало да станеш... Научил си точно тези уроци, които е трябвало да научиш. Паднал си точно толкова пъти, колкото е трябвало да паднеш. Борил си се точно толкова силно, колкото е трябвало да се бориш. Спечелил си точно тези победи, които е трябвало да спечелиш...

Разбрал си точно това, което е трябвало да разбереш... Разбрал си, че невинаги е важен крайният резултат - по-важно е какво си вложил по пътя към него. Разбрал си, че не сравнението с другите те води напред - това, което те променя, е сравнението с теб самия. Разбрал си, че да следваш призванието си значи да следваш съдбата си.

Разбрал си си, че животът не е, за да се планира, а за да се живее.

Разбрал си, че сърцето е по-мъдро от разума.

Разбрал си, че пътищата на съдбата криволичат понякога, но винаги те отвеждат там, където трябва да бъдеш...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите".

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018 г.

Сподели мнението си