Махатма Ганди: Имайте вяра като на децата

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Вярвай | 0 Коментара
снимка: wallpaperset.com

снимка: wallpaperset.com

Вярата ни води през бурни морета и битките на живота. Тя не се достига чрез силата на интелекта, но заздравява тялото и обогатява духа.

Бих оставил настрана всички рационални обяснения и бих започнал с една проста като на дете вяра в Бог. Ако мен ме има, има Бог. За мен това е съкровена необходимост, както е за милиони.

Те може да не са в състояние да го обяснят, но от живота им се вижда, че това е част от него. Искам от вас само да възстановите вярата, която е била подкопана. За да го направите, трябва да забравите много от това, което сте прочели, което обърква интелекта ви и ви кара да губите баланс.

Започнете с вярата, която е израз на смирение и признание, че не знаем нищо, че сме по-малко от атоми, защото атомът се подчинява на закона, управляващ същстествуването му, а ние в дързостта на незнанието си отхвърляме закона на природата.

 

Пътят към Бог – Махатма Ганди, mkgandhi.org

Издателство: Локус, locus-publishing.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Ако имаш вяра, имаш всичко! И можеш да постигнеш всичко

Акцент на седмицата

Спри да си казваш нaкъде е трябвало да поемеш, какво е трябвало да направиш, какъв е трябвало да станеш... Поел си точно натам, накъдето е трябвало да поемеш. Направил си точно това, което е трябвало да направиш. Станал си точно този, който е трябвало да станеш... Научил си точно тези уроци, които е трябвало да научиш. Паднал си точно толкова пъти, колкото е трябвало да паднеш. Борил си се точно толкова силно, колкото е трябвало да се бориш. Спечелил си точно тези победи, които е трябвало да спечелиш...

Разбрал си точно това, което е трябвало да разбереш... Разбрал си, че невинаги е важен крайният резултат - по-важно е какво си вложил по пътя към него. Разбрал си, че не сравнението с другите те води напред - това, което те променя, е сравнението с теб самия. Разбрал си, че да следваш призванието си значи да следваш съдбата си.

Разбрал си си, че животът не е, за да се планира, а за да се живее.

Разбрал си, че сърцето е по-мъдро от разума.

Разбрал си, че пътищата на съдбата криволичат понякога, но винаги те отвеждат там, където трябва да бъдеш...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите".

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018 г.

Сподели мнението си