Мисли добре, чувствай се добре, постъпвай добре! Бъди щастлив!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: Unsplash.com

снимка: Unsplash.com

Ако мислите ни са изпълнени с любов, то тя ще се появи в живота ни, за да оздравее всички онези рани, които съществуват, и ще излекува всяко съмнение.

ЗА ДА БЪДЕ ЗДРАВ, човек трябва да има чиста мисъл и чисти чувства. Чувствата зависят от дишането, а постъпките зависят от стомаха. Човек, чийто стомах е болен, не може да постъпва добре. Човек, чиито дробове са болни, не може да има чисти чувства. Човек, който не може да мисли, не може да говори истината.

МИСЛИ ДОБРЕ, чувствай добре и постъпвай добре. Храни се добре, дишай добре и не обременявай мозъка си с ненужни работи, те нарушават вътрешните процеси. В това се крие тайната на здравето и това е, на което трябва да се научите.

Човек трябва да се издигне над скърбите и да знае, че е господар на всичките си състояния. И когато тези състояния се убедят, че той е господарят, ще започнат да го слушат.

АКО ИСКАТЕ да подобрите здравето си, мислете върху любовта. Мислете за любовта на растенията, мислете за любовта на минералите, мислете за любовта, която съществува в различните същества и най-после мислете за любовта, която съществува тук, на земята.

КОГАТО СЕ СРЕЩАТЕ с добри и любящи хора, вие възприемате нещо от тях, също и когато отидете в природата, при някой извор, вие възприемате това, което излиза от него.

КОГАТО НЯКОЙ има любов, мъдрост и истина в себе си, тогава е човек, само тогава ще му се отворят вратите навсякъде и той ще носи благословение за всички. Ако човек започне да мисли какво представляват любовта, мъдростта и истината, няма да ги разбере. Но той ще познае присъствието им по това, че те внасят в него живот, светлина и свобода.

 

Квантовият преход с Петър Дънов – Милка Кралева

Издателство: Кибеа, kibea.net

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Махатма Ганди: Което е получено чрез любов, остава завинаги.

Акцент на седмицата

Спри да си казваш нaкъде е трябвало да поемеш, какво е трябвало да направиш, какъв е трябвало да станеш... Поел си точно натам, накъдето е трябвало да поемеш. Направил си точно това, което е трябвало да направиш. Станал си точно този, който е трябвало да станеш... Научил си точно тези уроци, които е трябвало да научиш. Паднал си точно толкова пъти, колкото е трябвало да паднеш. Борил си се точно толкова силно, колкото е трябвало да се бориш. Спечелил си точно тези победи, които е трябвало да спечелиш...

Разбрал си точно това, което е трябвало да разбереш... Разбрал си, че невинаги е важен крайният резултат - по-важно е какво си вложил по пътя към него. Разбрал си, че не сравнението с другите те води напред - това, което те променя, е сравнението с теб самия. Разбрал си, че да следваш призванието си значи да следваш съдбата си.

Разбрал си си, че животът не е, за да се планира, а за да се живее.

Разбрал си, че сърцето е по-мъдро от разума.

Разбрал си, че пътищата на съдбата криволичат понякога, но винаги те отвеждат там, където трябва да бъдеш...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите".

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018 г.

Сподели мнението си