Съзнателно заявете намеренията си, което ще фокусира вашето тяло, ум и дух

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Осъзнавай | 0 Коментара

97

Съществуват три начина за проявяване на реалността – подсъзнателно, по избор или с вдъхновение. Когато съзнателно изберем намеренията си, ставаме по-силни. А удивителните нови идеи се получават, когато останем спокойни и с будно съзнание.

През 2006 г. проведох частно събитие, наречено „Отвъд проявлението“. На него обясних, че има три начина да проявите своята реалност:

1.По подразбиране: Ако не участвате в живота си съзнателно, вашата реалност ще бъде създадена от дейстивята на другите и от собственото ви подсъзнание. Това е начин на живот без пробуждане.

2.По избор: Можете съзнателно да заявите намеренията си, което ще фокусира вашето тяло, ум и дух, за да поемат в определена посока. Това е по-добре от намерението по подразбиране, защото сте по-пробудени и по-силни.

3.С вдъхновение: Тук вие позволявате на Божествената сила или Нулата да ви дадат нови идеи. Може да ви се стори, че те идват от нищото. Ако се отпуснете и останете спокойни, но в съзнание и будни, можете да получите удивителни нови идеи. Това е вълнуващ и по-просветен подход към живота.

Намеренията все пак са могъщи. Можете да възнамерявате всичко, което поискате, но е по-разумно да оставите Божествената сила да ви даде това, което сте заявили – или нещо по-добро. Тук властва вдъхновението.

 

В нулата – зоната на абсолютната неограниченост – Джо Витале, mrfire.com

Издателство: Локус, locus-publishing.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Мислите ви формират вас… и света около вас

Акцент на седмицата

Спри да си казваш нaкъде е трябвало да поемеш, какво е трябвало да направиш, какъв е трябвало да станеш... Поел си точно натам, накъдето е трябвало да поемеш. Направил си точно това, което е трябвало да направиш. Станал си точно този, който е трябвало да станеш... Научил си точно тези уроци, които е трябвало да научиш. Паднал си точно толкова пъти, колкото е трябвало да паднеш. Борил си се точно толкова силно, колкото е трябвало да се бориш. Спечелил си точно тези победи, които е трябвало да спечелиш...

Разбрал си точно това, което е трябвало да разбереш... Разбрал си, че невинаги е важен крайният резултат - по-важно е какво си вложил по пътя към него. Разбрал си, че не сравнението с другите те води напред - това, което те променя, е сравнението с теб самия. Разбрал си, че да следваш призванието си значи да следваш съдбата си.

Разбрал си си, че животът не е, за да се планира, а за да се живее.

Разбрал си, че сърцето е по-мъдро от разума.

Разбрал си, че пътищата на съдбата криволичат понякога, но винаги те отвеждат там, където трябва да бъдеш...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите".

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018 г.

Сподели мнението си