Борейки се да спечелим любовта на мъжа до себе си, губим себе си

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Обичай | 0 Коментара
снимка: mammechelavorano.it

снимка: mammechelavorano.it

Жертвайки интересите, приятелите и мечтите си в името на това мъжа до нас да ни обича, ние всъщност унищожаваме жената, която той обича…

Когато се жертвате в името на любовта и отстъпвате на втори план, вие сте вътрешно убедени, че в края на краищата мъжът ще ви обикне още повече. Това не е сигурно, но едно нещо е съвсем сигурно: когато жертвате себе си, за да ви обикне ПОВЕЧЕ някой друг, вие обичате себе си ПО-МАЛКО от преди. Всеки път, когато се отказвате от интерес, приятел или мечта с надеждата да спечелите любовта на мъжа, вие губите нещо от себе си. Колкото повече се жертвате, толкова по-малко остава от самите вас, докато един прекрасен ден не се събудите с чувството за опустошеност. От вас не е останало нищо. Унищожили сте всичко, за да ви приемат по-добре, но сте загубили същността си, душата на своята жен­ственост.

Осъзнаването на загубата почти винаги е последвано от гняв или потиснатост. Ядосвате се на себе си за всичките си постъпки и усещате огромна загуба на самочувствие и самоуважение. Ядосвате се и на мъжа, заради когото сте правили жертвите, защото нерядко той е престанал да ви обича така, както сте желали.

Как да спрем да се жертваме в отношенията си с мъжете
  1. Направете списък на всички жертви, сторени в името на любовта, във всички връзки, които сте имали досега. Това никак не е приятно, но горещо ви го препоръчвам като мощно средство да ви стимулира и ядоса до такава степен, че веднъж завинаги да се откажете от отстъпването на заден план.
  2. Направете списък на хората, интересите, заниманията и убежденията, които имат значение за вас. Така ще си спомните коя сте и какво искате. След това ще ви бъде много по-трудно да убеждавате себе си, че ви е приятно да ходите на колодрума, да ловите риба, да събирате марки или да се занимавате с нещо друго, което е приятно на мъжа до вас.
  3. Обърнете се към собствените си мечти — те ще осмислят живота ви и няма повече да се чувствате „емоционален хамелеон“, празно пространство, запълвано от мъжа по негов вкус. Колкото по-пълноценен и осмислен е животът ви, толкова по-трудно ще се съгласите на връзка, в която да търсите самоутвърждаване, и така да се превърнете в кандидат за саможертви.

 

Тайните за мъжа, които всяка жена трябва да знае – Барбара де Анжелис, barbaradeangelis.com

Издателство: Дамян Яков, damyanyakov.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Из „Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота“

"Защо ли нещата трябва да се променят, - прошепна Прасчо. Пух помисли, помисли и каза: Така имат възможност да станат по-добри." - "Мечо Пух", Алън Милн

...Промяната не иска да разруши живота ни. Тя идва, за да преподреди живота ни. Размества мозайката, за да нарисува нова картина, по-красива, по-завършена, по-пъстроцветна картина. Картина, в която нещата, които са били излишни, са премахнати. А нещата, които са липсвали, са на мястото си. Картина, която е нашата картина. 
Затова, когато ни се струва, че животът ни се преобръща с главата надолу, нека си напомним, че ние виждаме само отрязък от картината. Цялостната картина я вижда единствено Бог. Нека се оставим в ръцете Му. Нека Му се доверим...
(продължава)

Автор: Гергана Лабова

Помогни на МОСТ за книги да продължи, заделяйки с $1 / месечно.

От наша страна, ще tи предоставим свободен ежедневен достъп до всички публикации в новия ни проект "Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота".

Чети на: www.patreon.com/GerganaLabova

(До 10 февруари 2019 всички текстове ще са достъпни за четене.)

Become a Patron!

Сподели мнението си