За всяко негативно чувство има точно противоположно позитивно чувство

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Обичай | 0 Коментара

снимка: bayart.org

Всичко, което трябва да направим, е да излъчим емоция, противоположна на негативната. От съчетанието на две противоположни вълни негативната емоция умира.

Трябва да разберем, че не е възможно, нито пък е необходимо, да се отървем от емоциите си. Няма човек, който е напълно освободен от негативни мисли. Всички носим в себе си паметта на нашите предци от далечното минало, започнало с пробуждането на първото човешко същество, и сме предопределени да наследим част от тяхната негативност. Наистина е мъчително да не можем да премахнем постоянните негативни мисли и чувства, които непрестанно разяждат душата ни.

Отговорът, основан на Закона на вибрацията, е съвсем ясен. Всичко, което трябва да направим, е да излъчим емоция, противоположна на негативната. От съчетанието на две противоположни вълни негативната емоция умира.

За всяко негативно чувство има точно противоположното позитивно чувство. Следващият списък съдържа емоции, които създават противоположни честоти:

Омраза –  Признателност

Гняв –  Доброта

Страх –  Кураж

Неспокойство –  Душевен мир

Напрежение –  Концентрация

Фактът, че две противоположни чувства изпращат същата вълна, е важен по две причини. Вероятно знаете, че лесно избухливите хора са склонни веднага да се разплачат и не е рядко някой, който е смятан от всички за добър човек, неочаквано да извърши престъпление. Често чуваме истории как някой мъж, който е мил и нежен към любимата си, става яростен и агресивен, щом тя му каже, че го напуска.

Както не съществува човек, който да няма капка зло в себе си, така и няма такъв, който е напълно зъл. Фактът, че някой изпитва противоположни чувства, го прави просто човек. Ако сте ранени от чувство на омраза, то просто трябва да потърсите лечение в чувството на признателност…

 

Тайните послания на водата – Масару Емото, masaru-emoto.net

Издателство: Аливго, alivgo.eu

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте скоро!

Сподели мнението си