За всяко негативно чувство има точно противоположно позитивно чувство

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Обичай, Откъси

снимка: bayart.org

Всичко, което трябва да направим, е да излъчим емоция, противоположна на негативната. От съчетанието на две противоположни вълни негативната емоция умира.

Трябва да разберем, че не е възможно, нито пък е необходимо, да се отървем от емоциите си. Няма човек, който е напълно освободен от негативни мисли. Всички носим в себе си паметта на нашите предци от далечното минало, започнало с пробуждането на първото човешко същество, и сме предопределени да наследим част от тяхната негативност. Наистина е мъчително да не можем да премахнем постоянните негативни мисли и чувства, които непрестанно разяждат душата ни.

Отговорът, основан на Закона на вибрацията, е съвсем ясен. Всичко, което трябва да направим, е да излъчим емоция, противоположна на негативната. От съчетанието на две противоположни вълни негативната емоция умира.

За всяко негативно чувство има точно противоположното позитивно чувство. Следващият списък съдържа емоции, които създават противоположни честоти:

Омраза –  Признателност

Гняв –  Доброта

Страх –  Кураж

Неспокойство –  Душевен мир

Напрежение –  Концентрация

Фактът, че две противоположни чувства изпращат същата вълна, е важен по две причини. Вероятно знаете, че лесно избухливите хора са склонни веднага да се разплачат и не е рядко някой, който е смятан от всички за добър човек, неочаквано да извърши престъпление. Често чуваме истории как някой мъж, който е мил и нежен към любимата си, става яростен и агресивен, щом тя му каже, че го напуска.

Както не съществува човек, който да няма капка зло в себе си, така и няма такъв, който е напълно зъл. Фактът, че някой изпитва противоположни чувства, го прави просто човек. Ако сте ранени от чувство на омраза, то просто трябва да потърсите лечение в чувството на признателност…

 

Тайните послания на водата – Масару Емото, masaru-emoto.net

Издателство: Аливго, alivgo.eu

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.