За всяко негативно чувство има точно противоположно позитивно чувство

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Обичай | 0 Коментара

снимка: bayart.org

Всичко, което трябва да направим, е да излъчим емоция, противоположна на негативната. От съчетанието на две противоположни вълни негативната емоция умира.

Трябва да разберем, че не е възможно, нито пък е необходимо, да се отървем от емоциите си. Няма човек, който е напълно освободен от негативни мисли. Всички носим в себе си паметта на нашите предци от далечното минало, започнало с пробуждането на първото човешко същество, и сме предопределени да наследим част от тяхната негативност. Наистина е мъчително да не можем да премахнем постоянните негативни мисли и чувства, които непрестанно разяждат душата ни.

Отговорът, основан на Закона на вибрацията, е съвсем ясен. Всичко, което трябва да направим, е да излъчим емоция, противоположна на негативната. От съчетанието на две противоположни вълни негативната емоция умира.

За всяко негативно чувство има точно противоположното позитивно чувство. Следващият списък съдържа емоции, които създават противоположни честоти:

Омраза –  Признателност

Гняв –  Доброта

Страх –  Кураж

Неспокойство –  Душевен мир

Напрежение –  Концентрация

Фактът, че две противоположни чувства изпращат същата вълна, е важен по две причини. Вероятно знаете, че лесно избухливите хора са склонни веднага да се разплачат и не е рядко някой, който е смятан от всички за добър човек, неочаквано да извърши престъпление. Често чуваме истории как някой мъж, който е мил и нежен към любимата си, става яростен и агресивен, щом тя му каже, че го напуска.

Както не съществува човек, който да няма капка зло в себе си, така и няма такъв, който е напълно зъл. Фактът, че някой изпитва противоположни чувства, го прави просто човек. Ако сте ранени от чувство на омраза, то просто трябва да потърсите лечение в чувството на признателност…

 

Тайните послания на водата – Масару Емото, masaru-emoto.net

Издателство: Аливго, alivgo.eu

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Из „Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота“

"Защо ли нещата трябва да се променят, - прошепна Прасчо. Пух помисли, помисли и каза: Така имат възможност да станат по-добри." - "Мечо Пух", Алън Милн

...Промяната не иска да разруши живота ни. Тя идва, за да преподреди живота ни. Размества мозайката, за да нарисува нова картина, по-красива, по-завършена, по-пъстроцветна картина. Картина, в която нещата, които са били излишни, са премахнати. А нещата, които са липсвали, са на мястото си. Картина, която е нашата картина. 
Затова, когато ни се струва, че животът ни се преобръща с главата надолу, нека си напомним, че ние виждаме само отрязък от картината. Цялостната картина я вижда единствено Бог. Нека се оставим в ръцете Му. Нека Му се доверим...
(продължава)

Автор: Гергана Лабова

Помогни на МОСТ за книги да продължи, заделяйки с $1 / месечно.

От наша страна, ще tи предоставим свободен ежедневен достъп до всички публикации в новия ни проект "Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота".

Чети на: www.patreon.com/GerganaLabova

(До 10 февруари 2019 всички текстове ще са достъпни за четене.)

Become a Patron!

Сподели мнението си