Ако мислиш това, което искаш, а не това, което си свикнал, ще промениш живота си

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: vibrationsofchange.com

снимка: vibrationsofchange.com

Не позволявай на света да моделира мислите ти. Моделирай света чрез мислите си…

Как даден човек прави нещо е пряк резултат от това как мисли за него. За да направиш нещата по начина, по който искаш, трябва да усвоиш умението да мислиш това, което искаш да мислиш… А да мислиш това, което искаш да мислиш, означава да мислиш истината, независимо от външния вид на нещата.

Всеки човек притежава по рождение силата да мисли това, което иска да мисли, но за да го правиш, се изискват доста повече усилия, отколкото да мислиш мислите, които се внушават от външния вид на нещата. Мислене, което се основава само на външния вид на нещата, е доста лесно, но да мислиш истината, независимо от външността, е трудно и изисква разход на повече сила, в сравнение с всяка друга работа, която ни се налага да вършим. Няма труд, който хората да избягват повече от труда да се мисли постоянно и последователно. За нас, хората, това е най-тежката работа на света, особено когато истината противоречи на видимата реалност.

Всяка проява във видимия свят има тенденцията да поражда съответстваща форма в ума, който я наблюдава, и този ефект може да бъде избегнат само ако се придържаме към мисълта за истината.

Ясно е, че щом видиш, че в ежедневието ти царува бедност, това ще породи в ума съответстващи форми. Можеш да избегнеш този процес, ако се придържаш към тезата, че в света няма бедност, а само изобилие. Да мислиш за здраве, заобиколен от болести, или да мислиш за богатство, когато навсякъде около себе си виждаш бедност, се изисква сила, но този, който придобие тази сила, се превръща в господар на своя ум. Такъв човек може да победи съдбата  и да си вземе всичко, което му е потребно.

Подобна сила може да се придобие само ако се схване основополагащият факт, който стои зад целия видим свят, и той е, че във вселената съществува една единствена, основна, градивна субстанция, от която и чрез която са направени всички неща.  След това трябва да се осъзнае истината, че всяка мисъл, вложена в тази субстанция, се превръща във форма и човек може така да налага мислите си върху нея, че да ги кара да приемат форма, да получат проявление и да станат видими.

Когато осъзнаем това, ние се отърсваме от всички съмнения и страхове и знаем, че можем да създадем всичко, което мечтаем да създадем, да имаме това, което жадуваме да бъде наше и да станем това, което искаме да бъдем.

 

Науката да станеш богат – Уолъс Д. Уотлъс, wikipedia

Издaтелство: Шамбала, shambhalabg.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.