Давайки любов на себе си, ще привлечеш любов в живота си

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Обичай, Откъси
снимка: simplyfreshlaundry.com

снимка: simplyfreshlaundry.com

Научи се да обичаш истински себе си. Тогава и в живота ти ще дойдат хората, които да те обичат истински. 

Лайза Никълъс: В самата връзка е много важно първо да разбереш кой влиза в нея – и това не се отнася само за твоя партньор. Нужно е да разбереш първо себе си.

Джеймс Рей: Как можеш въобще да очакваш който и да е друг да се радва на компанията ти, ако самият ти не се радваш на собствената си компания? Освен това не забравяй, че законът за привличането – или Тайната – внася в живота ти това, което си изпратил като сигнал самият ти. Трябва да осъзнаеш това много, много ясно! Ето и въпросът, който бих желал да ти задам: Отнасяш ли се със себе си така, както искаш хората да се отнасят към теб?

Когато не се отнасяш към себе си по начина, по който би искал другите да се отнасят към теб, никога няма да можеш да промениш каквото и да е. Действията ти са продиктувани от твоите най-силни мисли, така че ако не се отнасяш със себе си с обич и уважение, ти изпращаш сигнал, който казва, че ти не си особено важен, че не заслужаваш кой знае колко, че не си достоен… Този сигнал ще продължава да бъде излъчван и ти ще се сблъскваш с още и още ситуации, в които хората няма да се държат добре с теб. Ала тяхното поведение е само следствие. Причината са твоите мисли. Трябва да започнеш да се отнасяш към себе си с обич и уважение – и да излъчваш този сигнал, и да запазиш тази честота. Тогава законът за привличането ще задвижи цялата Вселена и животът ти ще се изпълни с хора, които ще те обичат и уважават.

Мнозина се жертват за другите, като мислят, че саможертвата им ги прави добри хора. Грешка! Да се жертваш могат да те накарат само мисли, които са концентрирани върху липсата, върху недостатъчността – мисли, които казват: „Понеже няма достатъчно за всички, аз ще мина и без…” Тези чувства не ти носят добро усещане и в крайна сметка ще те доведат до негодувание. Има предостатъчно за всички и е задължение на всеки човек да предизвика сбъдването на своите собствени желания. Не можеш да привлечеш това, което иска някой друг, защото не си в състояние да мислиш или да чувстваш вместо
него. Твоята задача си самият Ти. Когато да се чувстваш добре стане твой приоритет, тази чудесна честота ще се излъчва от теб и ще докосва всички наоколо.

Д-р Джон Грей: Ти си отговорът и решението на всички твои въпроси и проблеми. Не сочи никого другиго с думите: „Ти си ми длъжен, трябва да ми дадеш повече”. Вместо това сам си дай повече. Дай си време, изпълни се със смисъл, за да има какво  dа дадеш и на другите.

За да получиш любов… се изпълни целия с нея, докато се превърнеш в истински магнит за любовта. 

Чарлз Ханел: Мнозина от нас са учени да поставят себе си на заден план и – като следствие на това – ние привличаме към себе си усещане на малоценност, за това, че не заслужаваме уважение, че не сме достойни за обич. С времето тези чувства се наслояват в нас и ние привличаме все повече и повече житейски ситуации, които ни карат да се чувстваме още по-недостойни и недостатъчни. Трябва да промениш това мислене.

За много хора идеята да даваш твърде много обич на самия себе си изглежда егоистична, нехуманна, безжалостна към останалите. Все пак това може да се види и в друга светлина, когато осъзнаем, че „да се грижиш за себе си”, както ни е заръчал Господ, означава всъщност да се грижиш за другия и това действително е единственият начин той да бъде непрекъснато подпомаган от теб.

Прентис Мълфорд: Ако не изпълниш със сила и смисъл първо себе си, ти просто няма какво да дадеш на когото и да било. Ето защо е задължително първо да се погрижиш за себе си. Погрижи се първо за твоята собствена радост – хората са отговорни за тяхната. Когато се погрижиш да си доставиш радост, да се чувстваш добре, ти разпръскваш тази радост около себе си и се превръщаш в притегателен пример за всяко дете и въобще за всеки човек в твоя живот. Когато изпитваш радост, дори не е нужно да мислиш за даване – ти го осъществяваш по естествен начин, защото имаш в излишък.

Лайза Никълс: Имала съм много връзки, в които съм очаквала моят партньор да ми покаже колко съм красива – защото не виждах собствената си красота. В детските и юношеските ми години моите герои… по-точно героини бяха Жената-робот, Свръхжената и Ангелите на Чарли. И макар че те всички бяха страхотни, нито една от тях не приличате на мен. И докато не се влюбих в Лайза – в моята шоколадова кожа, в пълните ми устни, в закръгления ми ханш и в къдравата ми черна коса – светът също не желаеше да се влюби в мен; когато го направих обаче, всички останали също бяха в състояние да ме обикнат.

Причината, поради която трябва да обичаш Себе си е тази, че е невъзможно да се чувстваш добре, ако не се обичаш. Ако нямаш добро мнение за себе си, ти блокираш цялата обич и всички добри неща,  които Вселената е готова да ти даде.

Когато не се чувстваш добре в собствената си кожа, то е като да изсмукваш сам живота от себе си, защото всичко, което е добро за теб – здраве, охолство, любов – се намира на честотата на радостта. Усещането, че разполагаш с неограничена енергия, както и онова прекрасно чувство за здраве и охолство, са на честотата на доброто самочувствие. Ако се чувстваш зле по отношение на самия себе си, това със сигурност ще привлече още хора, ситуации и обстоятелства, които ще продължат да те карат да не се обичаш, да не се харесваш. 

Трябва да промениш фокуса си и да започнеш да мислиш за всички онези неща, които те карат да се чувстваш прекрасно. Вгледай се в Твоите позитивни страни. Когато се концентрираш върху тях, законът за привличането ще ти покаже и други чудесни черти, които притежаваш.

 

Тайната – Ронда Бърн, rhondabyrne.com

Издателство: Изток-Запад, iztok-zapad.eu

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.