Отвори съзнанието си! Отвори сетивата си! Благоденствието на Вселената идва към теб!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Вярвай | 0 Коментара
снимка: xmiyabi.tumblr.com

снимка: xmiyabi.tumblr.com

Вселената изпраща към нас благата си. Но нашите вибрации им пречат да влязат в живота ни…

Има неограничен Поток от Благоденствие и изобилие от всички неща, който е винаги на ваше разположение – но трябва да се настроите за получаването на тези неща. Не можете да ги получите, докато им се противопоставяте.

Свали преградата и позволи на Благоденствието да се влее в теб. Гледай на себе си, на етапа от живота си, на който се намираш, като на получател на силната струя Благоденствие. Опитай се да си представиш, че се къпеш в този силен поток. Положи усилие да видиш себе си като получател на този безграничен поток, усмихни се и се опитай да приемеш, че си достоен за него, че го заслужаваш.

Способността ти да чувстваш, че си достоен за мощния поток на Благоденствието несъмнено зависи от живота ти в момента. При определени условия се чувстваш извънредно благословен, а при други – не толкова благословен… Степента, в която се чувстваш благословен и очакваш добрите неща да идват при теб, показва степента, в която си постигнал състояние на допускане. Степента, в която не се чувстваш благословен и не очакваш добрите неща да идват при теб, показва степента ти на съпротивление. Нашето желание… е да се почувстваш способен да се освободиш от всички мисловни навици, които са причинили в теб отхвърляне на Потока. Искаме да разбереш, че ако не бяха мислите на съпротивление, натрупани през житейския ти път, които не са вибрационно настроени към Потока на Благоденствие, точно в този момент той щеше да се влива в теб, защото ти буквално си негово продължение.

Единствено ти (и начинът, по който се чувстваш) си отговорен за това дали допускаш в себе си Благополучието, което си наследил, или не. Въпреки че околните ти влияят повече или по-малко за това дали да допуснеш този Поток, или не, всичко зависи от теб самия. Можеш да свалиш бариерата и да допуснеш Благоденствието или да избираш мисли, които ограничават достъпа ти до това, което е по право твое. Независимо дали го допускаш, или се съпротивляваш, Потокът непрекъснато тече към теб, без да отслабва, без да се изморява, винаги на разположение в случай, че премислиш.

Ти си в идеалното положение, от което да стигнеш оттук дотам. Нищо не трябва да се променя в твоето обкръжение или в обстоятелствата около теб, за да започнеш преднамерено да ползваш връзката си с Потока на Благоденствието. Може да си в затвора, може да са ти поставили диагноза с тежка болест, може да си изправен пред фалит или да си в процес на развод. Въпреки това, ти си в идеалното положение да започнеш веднага. Искаме също така да разбереш, че това не изисква много време, защото е необходимо само да разбираш Универсалните закони и да си решен да се движиш към състояние на допускане.

Когато караш колата си, ти осъзнаваш откъде си тръгнал и къде отиваш. Приемаш, че не можеш моментално да стигнеш там; приемаш, че ще пропътуваш съответното разстояние и след време ще пристигнеш там, закъдето си тръгнал. Може да си нетърпелив да стигнеш дотам и дори да се измориш от пътуването, но ти не се обезкуражаваш насред пътя до степен да обърнеш колата и да се върнеш на мястото, откъдето си тръгнал. Не караш напред-назад от началото на пътя до средата и обратно, докато накрая рухнеш от това безкрайно пътуване. Не казваш, че си неспособен да постигнеш това пътуване. Приемаш разстоянието между точката на тръгване и мястото, където искаш да бъдеш и продължаваш да се движиш по посока на целта си в избраната точка. Разбираш какво се иска от теб и го правиш. Искаме да разбереш, че пътуването от мястото, където си, до мястото, където искаш да бъдеш, независимо в какъв аспект, може да бъде разбрано също така лесно.

 

Поискай и ще ти бъде дадено – Естер и Джери Хикс, abraham-hicks.com

Издателство: Сребърно звънче,  srebarnozvanche.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте скоро!

Сподели мнението си