Защо другите често не те разбират? Защото мисията ти е различна…

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: www.mydynamictherapy.com

снимка: www.mydynamictherapy.com

Почти всеки Въплътен ангел казва, че се чувства „различен от другите”…

Всички Земни ангели имат някои общи черти, както и някои специфични характеристики, отнасящи се за конкретната група. Ето някои общи характеристики:
Усещането, че са различни, дистанцирани или обособени от другите. Почти всеки Въплътен ангел, когото съм срещала, интервюирала или проучвала, ми е казвал, че се чувства „различен от другите”… Ето как Въплътеният ангел Кели описва това усещане: „Чувствам се „не на място”. Винаги съм била аутсайдер. В началното училище другите деца ми казваха, че съм странна. Приемах го много лично и си мислех: „Никой не ме харесва.” Седях и плачех с часове. Чувствах се безсилна и се самосъжалявах, понеже не можех да разбера защо те ме смятат за различна. Бях твърдо решена да стана като другите и много ми се искаше всички да ме обичат. Но единственото нещо, което наистина ми полагаше да се чувствам част от общността, беше да правя различни неща за другите. По-късно започнах да разбирам колко много хора са се възползвали от добрината ми. Сега, когато разбрах произхода си като Въплътен ангел, мога да погледна на нещата от различен ъгъл. Няма нищо лошо в това да съм такава, каквато съм. Така и трябва. Просто това съм аз. Сега не трябва да правя услуги на хората, за да ги накарам да ме обичат.”

Голяма чувствителност към други хора, химикали и всякаква форма на насилие. На Земните ангели им е трудно да бъдат сред много хора, атакувани от прекалено силните емоции и физически усещания, излъчвани от другите. Повечето са се научили да избягват агресивните химикали в храната, почистващите препарати и козметиката, защото получават алергични реакции. Отвращава ги всякаква форма на насилие – спорове, лоши новини в медиите, филми с насилие и убийства. Често хората ги иронизират на тази тема: „О, колко си чувствителна!” Да, тази чувствителност е свещен дар, който Земните ангели са донесли на тази планета. Той им помага да усетят интуитивно кой се нуждае от тяхната помощ. Дори да опитат да „изключат” тази своя способност, нищо няма да се получи!…

Сложни лични взаимоотношения. Земните ангели често са отгледани в семейство с емоционално отчуждени или властни родители. Като възрастни, често привличат приятели и партньори, които ги тормозят. Много Земни ангели се въвличат в интимни отношения с хора, които им изневеряват, измъчват ги физически и психически или на тях не може да се разчита. Някои от тях са „изпратени” да се родят в проблемни семейства, за да послужат като лечебни катализатори. Тези малки Земни ангелчета мислят, че са осиновени, защото изобщо не приличат на родителите, братята и сестрите си. И са прави, защото това е тяхното физическо, а не духовно семейство. Други са избрали да преодолеят трудните обстоятелства в личните взаимоотношения, за да напреднат много бързо в рамките на един живот. И единствено твърдото решение да разберат и да излекуват този модел им помага да се „освободят от проклятието” и да не попадат отново в мрежите му при всяка следваща връзка.

 

Земните Ангели – Дорийн Върчу, angeltherapy.com

Издателство: Аратрон, aratron.org

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.