Действайте така, сякаш вече сте получили това, което искате

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Вярвай, Откъси, Препоръчано
снимка: www.edemiya.info

снимка: edemiya.info 

Не искайте само това, което смятате, че можете да получите. Искайте това, за което мечтаете.

Законът на привличането е много могъщ и за да му позволите да проработи в живота ви, трябва да следвате определени стъпки. Ето какви са те:

  1. Отстранете негативизма и се съсредоточете върху онова, което искате.

Това означава да спрете да се съсредоточавате върху негативните събития в живота си. Спрете да клюкарствате и да повтаряте всяка история за лоши неща, която чувате… Ако се съсредоточите върху онова, което искате, и правите всичко, което можете, за да се заобикаляте постоянно с положителни думи и мисли, ще видите как се случват положителни неща. Ако обаче постоянно мислите за негативното и вечно хленчите и се тревожите за онова, което нямате, просто ще привлечете още негативност.

  1. Осмелете се да извършите нещо, което си струва.

Кога за последен път опитахте нещо ново или взехте решение, което наистина ви развълнува или накара въображението ви да се развихри?… Всички ние имаме самоограничаващи убеждения за това какво може да постигне всеки от нас. Обичайно е да си поставяме цели, които знаем, че можем да постигнем. Макар че това все пак е хубаво, то не ви тласка в непозната територия и не предизвиква у вас вълнение. Когато си поставите цел, която нямате понятие как да постигнете, вие предизвиквате Закона на привличането в пълната му сила: осмелявате се да мечтаете за нещо, което е наистина достойно за вас.

  1. Вътрешно освобождаване.

Преди да сте в състояние да продължите напред, трябва да отстраните всякакви контра намерения. Това е вътрешно разбиране защо в дадени ситуации се чувствате точно по определен начин. Един от най-лесните и най-очевидни начини да разпознаете контра намерение е да отбележите кога реагирате емоционално. Дали даден коментар ви е ядосал или натъжил? Ако е така, в такъв случай тези емоции трябва да бъдат изследвани. Едва след като те бъдат изкоренени, вие ще бъдете в състояние да постигнете целите си, и трябва да ги преследвате упорито, защото те най-вероятно ще се опитат да надигнат грозното си присъствие много пъти в живота ви.

  1. Правете като Невил.

Невил Годард излага идеята, че трябва да действате така, сякаш вече сте получили това, което искате. Това означава да си го представите мислено и да го почувствате силно емоционално. Емоцията притежава голяма сила и ви позволява да съсредоточите енергията си. Именно тази енергия ще ви позволи да видите пътищата и възможностите за постигане на целите си…

  1. Отпуснете се.

Да се отпуснете и да не се занимавате повече означава точно това. Може да ви се струва нелепо, че след всичкото това планиране и визуализиране сега от вас се очаква да оставите всичко, но това е единственият начин да постигнете целта си. Звучи, сякаш аргументите ми се въртят в кръг, нали? Вкопчването в мисълта за изхода и очакването той да се осъществи по определен начин само намалява броя на пътищата, които може да поемете. Трябва да престанете да мислите за това и да вярвате, че пътят ще ви бъде показан и ще получите онова, което сте си представяли. Тези стъпки ще ви помогнат да получите всичко, каквото желаете…

 

Очаквай чудеса – Джо Витале, mrfire.com

Издателство: Intense, intense-books.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.