Думата, която ще промени живота ви…

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: retreatreflectrenew.org

снимка: retreatreflectrenew.org

Бъдете благодарни, преди да сте получили това, което искате, и ще го получите!

За да имате вълшебен ден, просто си помислете за плановете си за деня и кажете вълшебната дума „Благодаря” за всеки от тях, минал добре, преди да сте го изживели. Това е най-лесното нещо и отнема само няколко минути, но промяната, която може да внесе в деня ви, е невероятна. Изпитването на благодарност предварително създава вълшебен ден посредством Закона за привличането; когато отдавате благодарност за преживяванията през деня, минали добре, трябва да получите обратно преживявания, минали добре!

Ако не вярвате, че имате силата да влияете из основи върху обстоятелствата от деня си, припомнете си някой път, когато сте се събудили кисели или в лошо настроение. Започнали сте деня си, а нещата едно подир друго са тръгвали на зле, докато в края на деня не сте възкликнали, че сте имали отвратителен ден – сякаш лошият ден е станал по случайност. Единствената причина да имате лош ден е защото сте взели лошото си настроение от сутринта със себе си и тъкмо вашето лошо настроение е било причината нещата едно след друго да вървят на зле.

Дори и събуждането в лошо настроение не става случайно, защото то означава, че сте заспали с негативни мисли за нещо, може би дори без да го съзнавате. Изброяването на благословенията ви всяка сутрин настройва доброто ви настроение вечер и сутрин, а това гарантира, че ще се чувствате добре преди да започнете деня си.

За да изживеете вълшебен ден, щом се събудите сутринта или преди да станете от леглото, или докато се къпете или обличате, помислете си за планираните си за деня неща и благодарете за отличното протичане на всяко от тях. Постарайте се да направите това упражнение по вълшебство в началото на деня. Мислено прехвърлете плановете, които имате за сутринта, следобеда и вечерта чак до времето за лягане. При всяко планирано нещо или събитие казвайте вълшебната дума „Благодаря”. Представяйте си, че казвате „Благодаря” в края на деня и сте безкрайно благодарни, защото всичко е минало толкова прекрасно.

Можете да използвате колкото си искате суперлативи, за да ви помогнат да се почувствате по-благодарни. „Благодаря за невероятно успешната среща.“ „Благодаря за страхотния резултат от телефонния разговор.“ „Благодаря за един от най-хубавите ми дни в работата.“ „Благодаря за сензационния мач.“ „Благодаря за лекия и забавен ден на чистене.“ „Благодаря за страхотната вечер с приятелите.“ „Благодаря за отморителното пътуване днес.“ „Благодаря за изумителната енергия от упражненията ми.“ „Благодаря за най-хубавата семейна среща, която сме имали.“

Това упражнение по вълшебство действа по-силно, ако можете да кажете вълшебната дума „Благодаря” на глас за всяко преживяване, но ако нямате възможност да я кажете гласно, то няма проблем да я казвате и наум.

 

Вълшебството – Ронда Бърн, rhondabyrne.com

Издателство: Изток-Запад, iztok-zapad.eu

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.