За да научиш Истината, трябва да забравиш Лъжата

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: mabusin-b.chartblogs.ir

снимка: mabusin-b.chartblogs.ir

Отварям сърцето и ума си за Божието присъствие. Отварям сърцето и ума си за Истината. 

Опразнете душите си и приемайте

Чуйте следната история. Един японски монах отишъл на посещение при многоуважаемия си учител, за да получи вдъхновение от неговите думи. Преди да седнат, Учителят предложил на ученика си чай. Учителят сипвал чай, докато чашата на ученика се напълнила, а после взела да прелива по пода.

Защо продължавате за сипвате? – извикал ученикът. – Не виждате ли че разляхте чай навсякъде?

Учителят отвърнал:

– Твоето съзнание е като тази чаша. Как мога да налея в него нещо ново, без предварително да е опразнено от цялото умствено съдържание?  Вие сте също като тази чаша. За да прозрете и осъзнаете Божественото, трябва да се стремите да опразните ума и сърцето си от всякакви земни мисли и предразсъдъци. Когато настъпи моментът на пълното опразване, ще направите място на Висшата сила да проникне във вас. Също като пролетните води, който препускат, за да напълнят пресъхналото езеро, чувства на мир, радост, спокойствие и любов ще изпълнят покоя на вашето съществуване. „Застанете и познайте, че Аз съм Бог“ е написал псалмистът. Замълчете за малко. Повтаряйте си тихичко „Отварям сърцето и ума си за Божието присъствие“. После се ослушайте. В последвалия покой ще изпитате една дълбоко изцелителна пълнота на духа.

Твърдения 

  1. Аз съм един празен съд и Божият дух ме изпълва.
  2. Господи, готов съм да приема духа ти.
  3. Мога да чуя вътрешния си глас винаги и навсякъде.
  4. Моят вътрешен глас общува с мен ясно и с готовност.
  5. Притихнал, изживявам дълбоко и радостно чувство на покой.
  6. Вашето твърдение……………….

Думи за размисъл :“Застанете и познайте, че Аз съм Бог.“ – Псалм 45:11

 

Думи, които лекуват тъгата – Дъглас Блок,  healingfromdepression.com

Издателство: Анхира, anhira.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си