Дийпак Чопра: Чудесата не ни спохождат. Ние ги извикваме!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: picsify.net

снимка: picsify.net

Чудесата са проекция на нашите мисли и намерения. На вълшебството, което носим в себе си. И което ни прави част от магията на вселената…

Чудесата в реалния свят

Чудесата са действителни явления. Всяка традиция обръща лице към съществуването на чудесата, но всяка от тях използва различен език. Ние поставяме етикета „чудо“ на събития, при които желаният изход се проявява по драматичен начин: искаме да оздравеем от ужасна болест или да се сдобием с материално богатство, или да открием своята цел. Когато тези събития се случат, ние си казваме: „Какво чудо!“ Някой има намерение, желание или мисъл, и те се случват.

Следователно „чудо“ е много драматичен пример за това какво се случва, когато човек е способен да проникне в духовния свят и да приложи намерението, за да прояви съдбата си. Нека ви дам един пример за забележително съвпадение. Дейвид бил влюбен в жена на име Джоана. Чувствата му към нея били силни, но изпитвал нерешителност що се отнася до обвързване с брак. Накрая все пак решил да заведе Джоана в парка и да и направи предложение за женитба.

Дейвид все още имал резерви към обвързването, но когато в онази сутрин се събудил, бил обзет от особено спокойствие и от чувството, че всичко ще бъде наред. Дейвид тъкмо бил постлал одеалото за пикник и събирал кураж да повдигне въпроса, когато над главите им прелетял самолет, развяващ знаме с рекламен надпис. Джоана погледнала нагоре и произнесла: „Интересно какво ли пише на това знаме.“ Без да се замисля, Дейвид изтърси: „Пише Джоана, ожени се за мен!“ Двамата се вгледали по-внимателно и видели, че върху знамето наистина имало надпис „ДЖОАНА, ОЖЕНИ СЕ ЗА МЕН!“ Тя се хвърлила в обятията му, целунали се и в този момент Дейвид осъзнал, че женитбата му с нея е най-добрият му избор. На другия ден те прочели в местния вестник, че някой друг направил предложение на приятелката си Джоана с развяващо се над парка знаме и самолетът се случил над главите им тъкмо в решаващия за Дейвид момент. Това забележително съвпадение било знамение за бъдещето на Дейвид, истинско чудо. Двамата са щастливо женени до ден днешен. Хората, които не се интересуват от духовността, приписват този род събития на късмета. Аз лично вярвам, че думата „късмет“ — поне това, което обикновено влагаме в нея – няма нищо общо с него.

Онова, което хората наричат късмет, не е ни повече, ни по-малко от приложение на синхронизма за изпълнението на нашите намерения. Луи Пастьор, ученият, който открил, че микробите могат да причиняват болести, е казал: „Късметът спохожда подготвените умове.“ Това може да бъде превърнато в просто уравнение: благоприятен случай + подготвеност = късмет.

Напълно възможно е чрез уроците по синхронична съдба да се постигне такава нагласа на ума, при която ще започнете да виждате, че в живота има сгодни случаи, а когато ги забележите и уловите, те променят всичко…

 

Спонтанното удовлетворяване на желанията – Дийпак Чопра, deepakchopra.com

Издателство: Бард, bard.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.