Естер и Джери Хикс: Най-важното решение е решението да се чувстваш добре!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: booknvolume.com

снимка: booknvolume.com

Да се свържеш със своето вътрешно аз, да се свържеш със своя Първоизточник, значи да се свържеш с усещането за свобода и сила! Свободата и силата да сътворяваш живота си!

Когато се замислиш за богатството от емоции, които варират от положителни като радост, любов и благодарност… до отрицателни като депресия, отчаяние, страх и скръб, можеш ли да почувстваш какво усещане за сила ти дават положителните емоции и колко безсилен те карат да се чувстваш отрицателните? Можеш ли да усетиш чувството за свобода от едната страна на скалата и чувството за липса на свобода от другата?

Горният край на емоционалната скала съвпада с вибрацията на усещането за свобода, независимост. Долният й край съвпада с усещането за липса на свобода. Свободата, независимостта, и липсата на такива, наистина са само въпрос на възприятие, защото – без значение дали го осъзнаваш, или не – ти си напълно свободен – никой не може да влезе в теб и да излъчва твоите вибрации, а само те влияят на преживяванията ти. Затова е много важно да отчетеш от личната си гледна точка усещането за абсолютна свобода и сила, което съпровожда някои емоции, и чувството на ограничение, принуда и безсилие, което съпътства други.

Твоето Вътрешно Аз, или твоят Първоизточник, знае, че ти винаги при всички обстоятелства си свободен да сътворяваш нещата, които желаеш. Когато обаче имаш усещането, че не си свободен, тези отрицателни емоции на депресия, отчаяние или страх показват липсата ти на връзка с Първоизточника.

Стигайки до заключението, че нищо не е по-важно от това да се чувстваш добре, си достигнал до най-важната от всички истини, защото си взел решение съзнателно да поддържаш вибрационната си връзка с Първоизточника… Решил си да се грижиш за връзката си със своя Първоизточник. Решил си да процъфтяваш, вместо да затрудняваш Връзката си. Избрал си яснотата, жизнеността, жаждата за живот, изобилието от всички неща, които смяташ за добри…, и радостта.

 

Изумителната сила на осъзнатото намерение – Естер и Джери Хикс, abraham-hicks.com

Издaтелство: Сребърно звънче,  srebarnozvanche.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си