Събитията не ни ядосват. Ние избираме да се ядосваме

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Осъзнавай | 0 Коментара

снимка: kobmer.ru

Негативната ситуация се променя в позитивна, когато промените начина, по който гледате на нея.

Невинаги се удава да носиш празника в себе си… Но каквото и да става, трябва да знаете, че имате принципа за координиране на намерението — универсален инструмент, който поправя всяка сложна ситуация. Той звучи така: ако решите да разглеждате някое събитие, което ви се струва негативно, като положително, тогава точно така и ще стане.

Както ви е известно, дуализмът е свойство на нашия свят – всичко си има обратната страна. Има светлина и тъмнина, черно и бяло, положително и отрицателно, плътно и празно и т.н. Всяко равновесие в природата може да се отклони на едната или на другата страна. Когато вървите по греда и се наклоните в едната посока, вдигате ръката от другата страна, за да компенсирате отклонението.

Всяко събитие върху жизнената линия също има две разклонения – в благоприятната и в неблагоприятната посока. Винаги, когато се сблъскате с една или друга ситуация, правите избор как да се отнасяте към нея. Ако разглеждате събитието като положително, попадате върху благоприятното разклонение на жизнената линия. Често обаче се случва склонността към негативизъм да накара човека да изрази недоволство и да избере неблагоприятното разклонение.

Още от сутринта човек се дразни по най-дребния повод, после пак и така целият ден се превръща в непрекъс­нат низ от неприятности. И сами прекрасно знаете, че, до­ри за дреболии, ако излезете от равновесие, веднага след­ва драматично развитие на негативния сценарий. Щом не­що ви е ядосало, следва нова неприятност. Оттам идва поговорката „Една беда никога не идва сама”. Неприятностите обаче идват не след самата беда, а след вашето отношение към нея.

Закономерността се създава от избора, който правите на „разклона”. Ядосала ви е някаква дреболия и вие вече излъчвате енергия на честотата на неблагоприятното разклонение. Освен това негативното отношение създава потенциал на напрежение, който отнема част от вашата енергия на намерението, вследствие на което вие вече действате неефективно и ето ви среща с нова, по-голяма неприятност.

А сега си представете друг сценарий. Сблъсквате се с някакво досадно обстоятелство. Задръжте, не си създавайте негативно отношение и не реагирайте примитивно като мида. Въпреки всичко се настройте на позитивна вълна и се престорете, че това събитие ви радва. Опитайте се да откриете положителното зърно в досадното събитие. Дори нищо да не намерите, все пак се порадвайте…Това е много по-весело, отколкото да се ядосвате и да хленчите по всякакъв повод. Предстои да се убедите, че в повечето случаи вашата неприятност всъщност ви е от полза. Дори да не е така, можете да бъдете уверени: благодарение на положителното си отношение сте се оказали върху благоприятното разклонение и сте избегнали други неприятности…

Посрещайте всяко събитие като положително и по този начин винаги ще се оказвате върху благоприятното разклонение, като все по-често срещате вълната на успеха.

 

Транссърфинг на реалността: Създател на реалността – Вадим Зеланд, zelands.com

Издателство: НСМ Медиа, nsmmediapublishing

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си