Естер и Джери Хикс: Промяната на мислите става стъпка по стъпка

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: avvisialnavigante.blogspot.com

снимка: avvisialnavigante.blogspot.com

Когато дадена мисъл те кара да се чувстваш зле, насочи вниманието си към такава, която ще те накара да се чувстваш малко по-добре… Чрез Закона за привличането ще добавиш към нея още една, и още една… Докато негативните мисли не се изместят от положителни.

Всяка мисъл, която някога си помислял, продължава да съществува. Но не всяка мисъл, когато някога си помислял, е активна в теб в момента. Също както навсякъде около теб се излъчват електромагнитни вълни. Радио сигнали, телевизионни сигнали, сигнали от мобилни телефони – в момента оттук протичат какви ли не вълни. Но не е задължително ти да знаеш, че всички тези сигнали са тук, освен ако не включиш приемник, който да приема някой от тях. Вибрацията ти активира твоя приемник, който след това приема сигналите, които съответстват на твоята честота.

Невинаги можеш да промениш дадено убеждение, но можеш да избереш друго

Възможно е да активираш нежеланата мисъл доста често и благодарение на Закона за привличането да ти става все по-лесно да го правиш. Но ако си достатъчно мъдър, за да осъзнаеш, че тази активирана мисъл не те кара да се чувстваш особено добре, би могъл да избереш друга мисъл, която да те накара да се почувстваш малко по-добре. Ако обаче решиш да избереш мисъл, от която вярваш, че ще се почувстваш много по-добре, Законът за привличането няма да ти помогне, защото нейната честота ще е твърде различна от твоята. Но ако избереш мисъл, която да те накара да се чувстваш малко по-добре, и съзнателно я активираш, тази нова мисъл ще стане твоя вибрационна нагласа, или убеждение, и старата някак ще отслабне, ще избледнее. След време е възможно изобщо да не се върне повече. Когато съзнателно търсиш все по-приятни и по-приятни мисли, малко по малко ще деактивираш нежеланите.

Човек не може да деактивира мисълНе можеш да я деактивираш, но можеш да активираш друга. И колкото по-често активираш другата мисъл, толкова по-лесно тя и подобни на нея мисли идват при теб.

И така, да речем, че си го направил. Положил си усилие. Като цяло се чувстваш все по-добре. След това се случва нещо неприятно, което не се е случвало от известно време, фокусираш се върху него и активираш мисъл, която не си активирал отдавна. Не изпадай в паника. Просто приеми, че се е случило нещо, което е активирало тази мисъл, и ако потърсиш друга, която да те накара да се чувстваш малко по-добре, ще можеш да се придвижиш на друго място.

Точно това означава да построяваш мост между убежденията, между нагласите си. Малко по малко търсиш по-приятна мисъл, след това още по-приятна…

Да речем, че има сто различни теми, за които мислиш често и то все отрицателни мисли, но за всяка от тях поотделно полагаш усилие да се настроиш положително. И така, след време за около 50 от тях имаш положителна нагласа, а за останалите 50 – не толкова положителна. Но продължаваш да работиш върху тях и докато търсиш все по-позитивни мисли, броят им продължава да намалява – 49, 48, 47… След време ще имаш 90 неща, във връзка с които се чувстваш добре, и едва няколко, във връзка с които се чувстваш зле… И може би, когато си успял да достигнеш до надежда и оптимизъм, ще искаш да пренесеш всичките сто теми на ниво благодарност, радост и екстаз.

 

Изумителната сила на осъзнатото намерение – Естер и Джери Хикс, abraham-hicks.com

Издaтелство: Сребърно звънче,  srebarnozvanche.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.