За да сме здрави, трябва да сме благодарни на нашето тяло

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: www.sciencedaily.com

снимка: sciencedaily.com

За да подобрите здравето си, първо трябва да почувствате, че вече сте здрави, и да благодарите за това!

Благодарността е един от най-бързите начини да започнете по вълшебен начин да се чувствате напълно здрави… Всички чудеса на изцелението, които виждаме да се случват, са просто резултат от мигновеното възстановяване на цялостното здраве на човешкото тяло, което преди това се е намирало в непълно и несъвършено здраве.

Ако тялото ви има някакво заболяване или разстройство, разбираемо е, че може да имате негативни чувства към тях, като например тревога, потиснатост или страх. Само че негативните чувства към болестта не възстановяват здравето. Всъщност те имат точно обратния ефект – отслабват още повече здравето. За да засилите здравето си, трябва да замените негативните чувства с добри чувства, а благодарността е най-лесният начин да направите това.

Много хора имат критична нагласа и изпитват неудовлетворение от външния си вид. За съжаление, тези мисли и чувства също намаляват вълшебния поток на здравето. Ако в тялото ви има нещо, което не харесвате, вие проявявате неблагодарност по отношение на тялото си. Замислете се за това. Съгласно Закона за привличането оплакванията от тялото ви носят още повече проблеми, от които да се оплаквате, и така оплакванията от тялото или външността ви излагат на риск самото ви здраве.

Може да е много трудно да се постигне чувство на благодарност, когато човек е болен или нещо го боли, но дори и най-мъничката благодарност помага за увеличаването на вълшебния поток на здравето в тялото.

Упражнението „Вълшебството и чудесата в здравето“ има за цел да засили рязко здравето и щастието ви. Ще предприемем един подход от три стъпки за ускоряване на резултатите.

Стъпка 1: здравето, на което сте се радвали (минало)

Помислете си за чудесното здраве, на което сте се радвали през детството, юношеството и зрелостта си. Помислете си за моментите, когато сте се чувствали пълни с енергия и сте били щастливи. Припомнете си три отделни случая, когато сте се чувствали на върха на щастието си, кажете вълшебната дума „Благодаря” и почувствайте искрена благодарност за тези моменти. Ако се замислите за големите мигове в живота си, ще успеете много лесно да си спомните три такива случая.

Стъпка 2: здравето, на което продължавате да се радвате (настояще)

Помислете за здравето, на което продължавате да се радвате днес, и се изпълнете с благодарност за всеки орган, система и сетиво, които в момента работят добре в тялото ви. Изберете пет функции на тялото ви, които са добре, и една по една кажете за тях вълшебната дума „Благодаря”.

Стъпка 3: здравето, на което искате да се радвате (бъдеще)

Сега ще изберете едно нещо, което искате да подобрите в тялото си, но ще използвате за него вълшебната сила на благодарността по много специален начин. Помислете си за идеалното състояние на онова, което искате да подобрите. Когато отдавате благодарност за идеалното състояние на нещо, вие задвижвате процеса по възстановяването на това състояние. Каквото и да искате да подобрите, първо си се представете в това идеално състояние, а после бъдете благодарни за идеалното състояние, сякаш вече сте в него.

Естествените сили вътре в нас са истинските лечители на болестта. – Хипократ

 

Вълшебството – Ронда Бърн, rhondabyrne.com

Издателство: Изток-Запад, iztok-zapad.eu

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.