Благодарността е чувство, което твори чудеса

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси

 

снимка: realiser-ses-reves.fr

снимка: realiser-ses-reves.fr

Думата „Благодаря” е мостът между положението, в което се намирате сега, и животът на мечтите ви.

Древните митове и легенди говорят, че, за да отключи вълшебството, човек трябва първо да каже „вълшебното заклинание“. Същото е и с вълшебството, отключвано от благодарността — първо трябва да кажем вълшебната думичка „Благодаря!”. Няма как да ви опиша с думи истинското значение на думата благодаря за вашия живот. За да живеете с благодарност, за да преживеете вълшебството в живота си, трябва съзнателно да започнете да изричате и чувствате думата „Благодаря!”повече, от която и да е друга дума. Тя трябва да се превърне във ваша идентичност. „Благодаря!”е мостът между положението, в което се намирате сега, и животът на мечтите ви.

Вълшебната рецепта:

  1. Съзнателно мислете и произнасяйте вълшебната дума „Благодаря!”.
  2. Колкото повече мислите и съзнателно произнасяте вълшебната дума „Благодаря!”, толкова повече благодарност ще чувствате.
  3. Колкото повече съзнателно мислите за благодарност и я чувствате, толкова повече изобилие ще получавате.

Благодарността е чувство. Тъй че крайната цел в практикуването на благодарност е стремежът съзнателно да я изпитвате, колкото се може по-дълбоко. Силата на тази емоция ускорява действието на вълшебството. Законът на Нютон е: едно към едно — получаваш точно толкова, колкото си дал. Това означава, че ако чувството за благодарност расте, резултатите ще се увеличат съответстващо! Колкото по-автентично е усещането ви, колкото по-искрена благодарност изпитвате, толкова по-бързо ще се промени животът ви…

Ако благодарите по малко, от време на време, промяната в живота ви ще е малка. Ако изпитвате благодарност силно, често и ежедневно, животът ви ще се промени коренно и по начин, който не сте могли да си представите…

Толкова е просто и е факт: когато не сте благодарни, не можете да получите повече в замяна. Това е така, защото блокирате действието на вълшебството и спирате потока, който ви носи още здраве, подобряване на взаимоотношенията, увеличаване на радостта и парите и напредък в работата, кариерата или бизнеса. За да получите, трябва да дадете. Такъв е законът. Ако не отдаваш благодарност, отрязваш достъпа си до вълшебството и до възможността да получиш всичко, което искаш в живота.

Със сигурност има неща в живота ви, за които сте благодарни. За да преживеете вълшебството обаче и да внесете коренна промяна в настоящите си обстоятелства, трябва да практикувате благодарността и да я превърнете в нов начин на живот.

 

Вълшебството – Ронда Бърн, rhondabyrne.com

Издателство: Изток-Запад, iztok-zapad.eu

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.