Всеки от нас си има Ангел-хранител. Но не всеки иска да го чуе

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Препоръчано, Вярвай | 0 Коментара
снимка: erdbeerlounge.de

снимка: erdbeerlounge.de

Ангелите вървят до нас, казвайки ни , че са там, а ние не ги чуваме. Не искаме да ги чуем. Не позволяваме на душата си да говори с тях. Защото всъщност сме забравили, че имаме душа. Повярвали сме, че сме съставени само от плът и кръв.

Бог иска да сме щастливи и да се радваме на живота и затова изпраща своите ангели да ни помагат. Толкова много духовна помощ ни чака отвъд и докато някои от нас посягат към нея, повечето не го правят. Ангелите вървят до нас, казвайки ни че са там, а ние не ги чуваме. Не искаме да ги чуем. Вярваме, че можем да постигнем всичко сами. Забравили сме че имаме душа и вярваме, че сме съставени само от плът и кръв. Вярваме, че друго няма — няма живот след смъртта, няма Бог, няма ангели. Затова не е чудно, че сме се превърнали в обсебени от себе си материалисти. Ние, хората, сме много повече от плът и кръв и когато го осъзнаем и започнем да вярваме, че имаме душа, връзката ни с ангелите ще разцъфти.

Вярвате или не, до вас стои един ангел. Той е вашият ангел-пазител, който никога няма да ви изостави. Всеки от нас е получил като дар щит, направен от светлинна енергия. Част от задълженията на нашия ангел-пазител е да ни обгръща с него. Ние всички сме равни пред Бог и ангелите. Всеки заслужава да бъде закрилян, да се грижат за него и да бъде обичан, без значение какво мислят околните за нас — добро или лошо. Когато погледна към някого, аз виждам този щит. Той изглежда като жив.

Вашият ангел-пазител е пазачът на портите на вашето тяло и вашата душа. Той е бил определен за вас още преди да се родите, докато сте растяли в корема на майка си. Всеки един миг той е бил там и ви е закрилял. От момента, в който сте се родили и сте започнали да растете, вашият ангел-пазител е неотлъчно до вас — докато спите, докато сте в банята, през цялото време — вие никога не сте сами. Когато умрете, вашият ангел- пазител ще е с вас, за да ви помогне да преминете отвъд. Вашият ангел-пазител позволява на други ангели да навлязат в живота ви и да ви помогнат с различни неща –  те идват и си отиват. Аз наричам тези ангели — учители.

Може би ви е трудно да повярвате; ако не вярвате, може би трябва да подложите на съмнение своя скептицизъм. Ако сте циник, подложете на съмнение своя цинизъм. Какво губите, ако се отворите към възможността за съществуването на ангели, към духовното ви Аз и научите нещо за своята същност? Помолете ангелите да започнат да ви помагат сега. Те са прекрасни учители.

 

Ангели в косите ми – Лорна Бърн, lornabyrne.com

Издaтелство: Azura, azura.bg 

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си