За всяка промяна е нужно време. Дай си го…

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: shaktyogaclub.com

снимка: shaktyogaclub.com

За да промениш своята действителност, трябва да направиш две неща – да бъдеш осъзнат за мислите си. И да бъдеш търпелив.

Бъдещето на човека е в него самия и динамично се променя в настоящия момент. – Ейбрахам Маслоу

Това, което се случва сега в живота ви, не е случайно. Миналите ви съзнателни мисли са помогнали за създаването му. Причините за вашето „сега“ се коренят в миналото.

Нека разгледаме следната аналогия: когато гледате небето и звездите на него, вие всъщност виждате миналото, защото някои от звездите може би не съществуват вече. Това е така, тъй като звездите се намират на стотици хиляди светлинни години от нас и на светлината им, която се разпространява със скорост 300 000 километра в секунда, й трябват стотици или хиляди години да достигне Земята. Видимата светлина на звезда, отдалечена от нас на стотици светлинни години, всъщност е светлината, излъчена от нея преди стотици години. Точно тази звезда може и да е избухнала преди двадесет и пет години, но ние все още виждаме нейната светлина и ще я виждаме още седемдесет и пет години, макар самата звезда отдавна да е престанала да съществува.

Помнете тази аналогия, когато използвате техники за силата на мисълта, за да променяте действителността си. Изменяйки своите мисли, вие няма да предизвикате внезапни промени в заобикалящата ви реалност. Винаги ще съществува определен отрязък от време, през който вие ще развивате новото си съзнание, но ще сте затънали в „старата“ действителност.

Този период на „очакване нещо да се случи“ е критичен, защото вашето поведение през това време или ще ускорява, или ще забавя настъпването на „новата“ действителност, която искате да създадете. Може да възникнат съмнения дали изобщо нещата се променят. Може да загубите надежда, смятайки, че напразно си губите времето. Разумът ви ще се опитва да ви обърка, нашепвайки, че нищо няма да стане, че всичко е безполезно. Такива мисли е напълно естествено да възникнат у всеки един от нас. Не им обръщайте внимание, а просто се запасете с търпение и усърдие и продължете с упражненията. Може да ви помогне мисълта, че действителността се променя, тоест тя е продължителен процес, а не нещо определено и неизменно.

Всичко съществуващо се намира в процес на постоянно преминаване от едно състояние в друго. Обстоятелствата във вашия живот също през цялото време се променят, стават различни, така че ако настоятелно повтаряте новите си мисли, как може те да ви доведат до нещо друго освен до нова действителност? Помислете над това.

Отпуснете се и се наслаждавайте на упражненията, като игнорирате всякакви негативни мисли. С времето вашият живот ще се промени естествено и без особени усилия. Не си струва да насилвате нещата.

Помнете тези указания:

  1. Винаги осъзнавайте това, за което мислите. Днешните ви мисли създават утрешната ви реалност и бъдеще.
  2. Променете отношението си към всички житейски неприятности. Ако кариерата ви буксува, ако нямате личен живот, ако сте болни, безработни или ви се струва, че всичко е против вас, първото нещо, което трябва да направите, е да приемете ситуацията. Не се опитвайте да си внушавате, че това не се случва или че не е така. Случва се, така е. Не хабете време в самосъжаление или излишна борба с фактите и обстоятелствата, преодолейте лошото и продължете напред чрез силата на мисълта.
  3. Определете си ежедневен период на „съзидание“, през който да се освободите от всекидневните грижи. Това е време, в което ще получавате необходимия ви заряд от енергия…

А сега си представете пипета, пълна с червена боя. Всеки ден вие капвате по една капка в голям съд с вода. Отначало няма да забележите никакъв ефект: боята ще започне бързо да се разтваря и да се поглъща от водата. Обаче, ако продължите да добавяте по една капка всеки ден, водата постепенно ще стане от бистра — бледорозова, после наситено розова и накрая яркочервена.

При създаването на вашата „нова“ действителност в качеството на „капкомер“ е онзи ежедневен период на „съзидание“, по време на който се отърсвате от проблемите си, трудностите и заобикалящата ви „сега“ действителност. Този период може да отнема от пет до тридесет минути, важното е да е толкова дълъг, че да не ви е проблем да отделяте необходимото време всеки ден. Редовно и усърдно прилагайте научените техники и ще забележите постоянно засилващ се ефект…

Ще имате ли смелостта да повярвате в представата, че сте по-силни и по-могъщи, отколкото сте при сегашните обстоятелства?

Готови ли сте ежедневно, без да пропускате нито ден, да се изпълвате с мисли за действителността, която бихте искали да сътворите?

Ще продължите ли настойчиво да се занимавате с ежедневните си упражнения и да вярвате в успеха им, дори ако външно нищо не се променя в живота ви?

Ако можете да направите това, то вие ще имате всичко, което пожелаете. Смело ще пристъпите в света и светът ще ви предложи всичко, каквото поискате от него.

 

Подсъзнанието може всичко – Джон Кехоу, learnmindpower.com

Издателство: ИнфоДАР, infodar.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.