Не другите те съсипват – ти сам се съсипваш

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: wesharepics.info

снимка: wesharepics.info

По закона за резонанса ти привличаш само хора и ситуации, които представляват огледало на вътрешния ти мир. Ако съзираш красотата в другия, значи тъкмо си открил красотата на собствената си същност. Ако другите те съсипват, значи всъщност ти сам се съсипваш.

Седни и помисли какви хора си срещал тази седмица (или миналата, ако е понеделник). Какви бяха хората в офиса, на улицата, в кафенето, приятелите ти? В добро настроение или в лошо? Кадърни или некадърни? Всички очарователни или истински задници? Всички нелюбезни, не могат да карат кола, непрекъснато кроят интриги? Я помисли за цялата седмица, преди да продължиш да четеш!

ОК, прехвърли ли през ума си цялата седмица? Сега следва анализът – можеш да го направиш сам. По закона за резонанса ти привличаш само хора и ситуации, които представляват огледало на вътрешния ти мир. Ако съзираш красотата в другия, значи тъкмо си открил красотата на собствената си същност. Ако другите те съсипват, значи всъщност ти сам се съсипваш.

Ето една малка притча:

Залата на хилядата огледала

В един храм имало зала с хиляда огледала. Един ден едно куче се загубило в храма и попаднало в залата. Изведнъж то се видяло изправено срещу 1000 огледални образа, започнало да ръмжи и да лае по предполагаемите си противници. Те също му се озъбили многократно и отвърнали на лая му. Кучето се разярило още повече. Накрая то се пренапрегнало до такава степен, че умряло.

Минало известно време. Един ден друго куче попаднало в същата зала с хиляда огледала. И това куче видяло, че е обградено от хиляда свои двойници. То помахало радостно с опашка и хиляда кучета му отвърнали със същото и се зарадвали с него. Кучето напуснало храма радостно и окуражено.

Никой никога няма да го разбере, но ти се запитай дали си по-скоро като първото или като второто куче? Второто куче определено поръчва по-добре.

Ако приличаш на първото куче, трябва активно да се заемеш с поръчки. Запомни: Природата има интерес хората да са щастливи, защото такива хора повече уважават планетата и всички нейни обитатели и растения. Колкото по-щастлив е човек, толкова повече той има желание да споделя вътрешното си изобилие от радост и да пази природата.

Така че тук призовавам всички, които са като първото куче, да “се отворят за възможността”, че отнякъде – най-вероятно от някое съвсем неочаквано място – ще дойде помощ и с течение на времето “вселенската служба за поръчки” ще работи все по-добре.

 

Поръчки до Вселената – Бербел Мор, wikipedia

Издателство: Кибеа, kibea.net

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.