Животът ти днес отразява това, за което си мислил вчера

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: еen.edu

снимка: еen.edu

Съответствията се привличат, така че когато имаш дадена мисъл в съзнанието, с това ти привличаш към себе си подобни мисли.

Съответствията се привличат

Джон Асараф: За мен най-простият начин да разгледам Закона за привличането е да си представя, че аз съм магнит, за който знам, че ще привлече към себе си друг магнит.

Ти си най-мощният магнит във Вселената! В себе си ти притежаващ притегателна сила, която е по-могъща от всичко на този свят – и тази неизмерима магнетична сила се излъчва от твоите мисли.

Боб Дойл: писател и специалист по Закона за привличането: Принципно погледнато, Законът за привличането гласи, че съответствията се привличат, но всъщност ние говорим за ниво на мислене. Законът за привличането гласи, че съответствията се привличат, така че, когато имаш дадена мисъл в съзнанието, с това ти привличаш към себе си подобни мисли.

Случвало ли ти се е да започнеш да мислиш за нещо, което те прави нещастен и колкото повече мислиш за него, толкова по-лошо да изглежда то? Получава се така, защото поддържаш ли в съзнанието си една мисъл по-дълго време, по силата на закона за привличането тя веднага довежда още сходни на нея мисли при теб. Само за броени минути събираш толкова много подобни неприятни мисли, идващи при теб, че ситуацията като че ли става още по-лоша. Колкото повече мислиш за нея, толкова повече това те разстройва. Възможно е да си изпитвал привличането на сходни мисли, когато си слушал някоя песен и после си установил, че тя се върти в главата ти и не можеш да я изкараш от там. Песента просто продължава да звучи отново и отново в съзнанието ти. Докато си я слушал, дори и да не си осъзнавал това, ти си й отдал пълното си внимание и си фокусирал мислите си върху нея. Правейки това, ти мощно си привлякъл множество подобни мисли за същата песен и така си пуснал в действие закона за привличането, който е започнал да ти „доставя“ още мисли за тази песен отново и отново.

Джон Асараф: Нашата работа като хора е да се съсредоточим върху мислите си за това, което искаме, да изясним напълно в съзнанието си кое именно е то и с това да се обърнем към един от най-великите закони  във Вселената – Закона за привличането. Човек се превръща в онова, за което мисли най-много, но също така и привлича това, за което мисли най-много.

Животът ти в момента е отражение на твоите мисли от миналото. Това включва всички неща – и важните, и онези, които не считаш за толкова важни. Тъй като привличаш към себе си това, за което мислиш най-много, не е трудно да се види какви са били доминиращите ти мисли по отношение на всеки въпрос в живота ти – защото те определят какво ти се случва. Или поне досега!

 

Тайната – Ронда Бърн, rhondabyrne.com

Издателство: Изток-Запад, iztok-zapad.eu

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си