Как да промениш живота си и себе си с помощта на утвържденията

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Вярвай, Откъси
снимка: www.thejackb.com

снимка: thejackb.com

Когато получавам това, което искам, моето желание и желанието на Вселената за мен са в синхрон. Когато не получавам това, което искам, значи желанието на Вселената за мен е различно от моето. Доверявам се на мъдростта й. Доверявам се на живота. Знам, че нещата, които са за мен, идват към мен…

Изберете област от живота си, която се нуждае от лечение… Например да вземем областта на личните отношения. Вероятно носите в сърцето си някаква стара неприязън, от която сте готови да се освободите.  Решете как искате да промените тази част от живота си  Задайте си въпроса: „Какво ще е, ако тази част от живота ми бъде излекувана?“. В нашия случай вие вероятно искате да се освободите от гнева, да почувствате спокойствие и да простите.  Формулирайте кратко изречение в първо лице, което съдържа желания резултат.

При подбора на думите, имайте предвид следното:

1) Нека твърдението ви е в сегашно време, сякаш то се случва сега, в този момент. Силата се крие в настоящето. Затова трябва да кажете: Спокоен съм, а не Ще почувствам спокойствие.

2) Изречението да е положително: Ако кажете Не съм ядосан, подсъзнанието изпуска „не“-то и чува ядосан. Ако някой ви каже „Не мисли за розови слонове“, именно тази представа моментално изниква пред очите ви. За да избегнете това, перифразирайте твърдението, така че да директно да изразява вашето желание – например: Сега се освобождавам от яда си.  Пробвайте усещането.  Вече сте оформили твърдението, сега си го кажете няколко пъти. Ако се открили подходящото твърдение, то ще „пасне“. Ще звучи добре (ако бъде добро, ще се сбъдне). Ако нещо не достига на твърдението, можете да го „настроите“ чрез промяна на една-две думи. Така Спокоен съм или Имам мир ще действа по-добре от Усещам спокойствие.

Повтаряйте твърдението всеки ден.  Казвайте си го наум или на глас, или го пишете. Повторението е майка на знанието. Вземете твърдението Всеки ден, във всичко, се чувствам по-добре и по-добреПредставете си как ден след ден изпълвате съзнанието си с тези целебни слова. Постепенно вашето умствено и емоционално състояние ще се подобри осезаемо. При повторението на едно твърдение вие налагате неговия мисловен образ върху съзнанието си, като по този начин трансформирате предишните си убеждения. Kолкото по-често използвате твърдението, толкова по-бързо и по-пълно ще бъде изцелението. Скоро тези думи ще станат живо присъствие в съзнанието ви. После думите ще се сбъднат във вас. Повтаряйки твърдението Имам мир, вие ставате мир. Kазвайки Аз съм любов, вие сте любов.

Бъдете упорити.  Важно е да използвате твърдението ежедневно, за да се възползвате от принципа на периодичното повторение. За да се може мозъкът да изработи нови реакции, му трябва време. Някои предпочитат ежедневно да отделят определено време за съсредоточаване върху твърденията, например след ставане или преди лягане.

Прехвърлете крайния резултат на по-висша сила. Колко пъти сте си мислили, че искате нещо, а после осъзнавате, че притежаването му би било пълен провал? Често утвърждаваме определени желания и искания, но всъщност Вселената е имала нещо съвсем друго предвид – нещо за наше висше благо. Затова аз винаги завършвам твърденията си със следното изречение:

Това или нещо по-добро се разкрива сега пред мен, носещо пълно удовлетворение и хармония, за висшето благо на всички. По този начин знам, че моята воля и тази на Вселената са свързани.

 

Думи, които лекуват тъгата – Дъглас Блок, healingfromdepression.com

Издателство: Анхира, anhira.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.