Не подценявай себе си, за да вдигнеш самочувствието на мъжа до себе си

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Обичай | 0 Коментара
снимка: stilika.com

снимка: stilika.com

Ако трябва да омаловажаваш себе си заради някой мъж, значи това не е твоят мъж.

Мъжете обичат способните жени. Те самите се учат да бъдат способни и цененето на способностите ги привлича именно към способния човек. Когато пишех книгата, беседвах със стотици мъже и почти всички се съгласиха, че жената, която излъчва самоувереност, е много привлекателна. Мъжете уважават такива жени и ги приемат по-сериозно.

Ето иронията — жените вярват, че прикриването на постиженията и скромното поведение карат мъжете да се влюбят още повече, докато в действителност именно това убива страстта в една връзка.

Когато придобиете навика да прикривате способноситте си от мъжете, в края на краищата ще почнете да ги криете и от себе си… Колкото повече омаловажавате постиженията си пред другите, толкова по-малко ще ги зачитате самите вие, докато най-накрая изобщо ще забравите за тях.

Как да престанем да крием своите способности?
  1. Направете списък на всички ваши таланти, способности, дарби, постижения и положителни качества и го покажете на партньора си. Много често съм възлагала подобна за­дача на жените, които посещават моите семинари, и след това са ми разказвали невероятни истории за резултати­те. Немалко жени са споделяли, че самото записване на добрите им страни, способностите и успехите им е на­помнило отдавна забравени неща, които никога не са об­съждали с партньорите си. А мъжете разказват, че са из­ненадани и възхитени от откриването на нови страни от характера на любимите.
  2. Следете кога не приемате комплименти, подценявате се или омаловажавате направеното и се научете да СЕ РАДВАТЕ НА ПОСТИЖЕНИЯТА СИ. С изненада ще уста­новите колко често допускате тази грешка и как тя се е пре­върнала в несъзнателен навик. Улавяйте се в момента, когато я повтаряте, и се радвайте открито на успехите си, вместо да ги прикривате. При следващия комплимент по­емете дълбоко въздух и просто кажете: „Благодаря!“ Зах­върлете веднъж завинаги фалшивата скромност.
  3. Потърсете мъж, който иска да блестите. Всички знаем, че съществуват мъже, които по редица причини не искат да се появяват с явно властна или самоуверена жена. Трудно е открито да се радваш на способностите си край човек, който не желае да сте блестяща. Проверете дали вашият партньор подкрепя желанието ви да се превърнете в прекрасната жена, която трябва да станете!

 

Тайните за мъжа, които всяка жена трябва да знае – Барбара де Анжелис, barbaradeangelis.com

Издателство: Дамян Яков, damyanyakov.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си