Не подценявай себе си, за да вдигнеш самочувствието на мъжа до себе си

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Обичай, Откъси
снимка: stilika.com

снимка: stilika.com

Ако трябва да омаловажаваш себе си заради някой мъж, значи това не е твоят мъж.

Мъжете обичат способните жени. Те самите се учат да бъдат способни и цененето на способностите ги привлича именно към способния човек. Когато пишех книгата, беседвах със стотици мъже и почти всички се съгласиха, че жената, която излъчва самоувереност, е много привлекателна. Мъжете уважават такива жени и ги приемат по-сериозно.

Ето иронията — жените вярват, че прикриването на постиженията и скромното поведение карат мъжете да се влюбят още повече, докато в действителност именно това убива страстта в една връзка.

Когато придобиете навика да прикривате способноситте си от мъжете, в края на краищата ще почнете да ги криете и от себе си… Колкото повече омаловажавате постиженията си пред другите, толкова по-малко ще ги зачитате самите вие, докато най-накрая изобщо ще забравите за тях.

Как да престанем да крием своите способности?
  1. Направете списък на всички ваши таланти, способности, дарби, постижения и положителни качества и го покажете на партньора си. Много често съм възлагала подобна за­дача на жените, които посещават моите семинари, и след това са ми разказвали невероятни истории за резултати­те. Немалко жени са споделяли, че самото записване на добрите им страни, способностите и успехите им е на­помнило отдавна забравени неща, които никога не са об­съждали с партньорите си. А мъжете разказват, че са из­ненадани и възхитени от откриването на нови страни от характера на любимите.
  2. Следете кога не приемате комплименти, подценявате се или омаловажавате направеното и се научете да СЕ РАДВАТЕ НА ПОСТИЖЕНИЯТА СИ. С изненада ще уста­новите колко често допускате тази грешка и как тя се е пре­върнала в несъзнателен навик. Улавяйте се в момента, когато я повтаряте, и се радвайте открито на успехите си, вместо да ги прикривате. При следващия комплимент по­емете дълбоко въздух и просто кажете: „Благодаря!“ Зах­върлете веднъж завинаги фалшивата скромност.
  3. Потърсете мъж, който иска да блестите. Всички знаем, че съществуват мъже, които по редица причини не искат да се появяват с явно властна или самоуверена жена. Трудно е открито да се радваш на способностите си край човек, който не желае да сте блестяща. Проверете дали вашият партньор подкрепя желанието ви да се превърнете в прекрасната жена, която трябва да станете!

 

Тайните за мъжа, които всяка жена трябва да знае – Барбара де Анжелис, barbaradeangelis.com

Издателство: Дамян Яков, damyanyakov.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.