Ако искаш да победиш, дръж се като победител!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Не се предавай, Откъси
снимка: Financeiro Planejado

снимка: financeiroplanejado.com.br

Ако мислите като неудачници — губите, ако мислите като победители — печелите.

Върви смело, върви уверено, върви непоколебимо!

Кой тогава би могъл да ти се противопостави! – Браунинг

Какъв размах на мисълта бихме имали, ако винаги можехме да подхождаме с мисленето на победител към всичко около нас! Преодолявайки препятствия и протягайки ръце към енергията на Вселената, ние можем да вземем материали за изграждане на нашия живот такъв, какъвто бихме искали да бъде.

За да бъдете победители, трябва да изглеждате като победители в собствената си представа. Това е първата крачка към успеха… Нека мисленето на победител да е изписано на лицето ви и да се проявява в маниерите ви. Вървете така, сякаш напълно осъзнавате каква великолепна мисия и величествена цел имате в живота.

Излъчвайте около себе си атмосфера, заредена с лъчезарност, в очакване на нещо хубаво. С други думи, просто бъдете добра реклама на победителя, който бихте искали да бъдете.

Колебанията, страховете, унинието, липсата на увереност не само ще снижат оценката на другите за вас, но и ще ви заклеймят като слабак и неудачник, ще се отразят на вашата душевност, като разрушат самоувереността, инициативата и ефективността ви… Изражението на победител вдъхва доверие и оставя приятно впечатление. Унилото и отчаяно изражение създава недоверие и оставя неприятно усещане.

Победоносният подход към живота, не към неговата неудачна или разочароваща страна, триумфиращият подход, а не изкривената амбиция, са нещата, които винаги трябва да имате предвид, защото това е, което ще ви отведе до светлината…

От съществено значение е да се култивира умствена устойчивост. Умът е този, който оцветява личността, придава й тон и характер. Ако култивираме сила на волята, решителност, позитивно, вместо негативно мислене, ние неизбежно ще оставяме впечатление на умел майстор, а всеки знае, че именно това е важно. Това майсторство е силата, която води до резултат и ако не я изразяваме с нашия външен вид, хората не биха имали вяра в нашите способности. Те биха решили, че можем да продаваме стока зад щанда, да изпълняваме нареждания, някои рутинни и механични дейности с вяра и прецизност, но не биха ни възложили ръководството на определени ресурси при възможни кризисни или спешни ситуации.

Поведението ни, както и външният ни вид се определят от начина ни на мислене. Ако виждаме само неуспехи пред себе си, ние ще изглеждаме като неудачници. Вече сме се провалили. Ако очакваме успех и го виждаме там някъде пред себе си, ние ще бъдем успешни. Ние вече сме успели. Ако мислите като неудачници — губите, ако мислите като победители — печелите.

 

Мисленето на победителя – Орисън Сует Марден, orisonswettmarden

Издателство: Здраве и Щастие, zdrave-schtastie.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.