Начинът ви на мислене ви прави това, което сте

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: counsellingservicesbatowoku.blogspot.com

снимка: counsellingservicesbatowoku.blogspot.com

Мислите ви са творци и в крайна сметка те създават вашата действителност.

Ако човек върви уверено по посока на мечтите си и се стреми да живее живота си така, както си го е представял, той ще постигне необикновен успех. – Хенри Дейвид Торо

Съзнанието ви притежава цялата необходима сила, за да постигнете всичко, което желаете в живота. Способността ви да впрегнете невероятните, творчески и съзидателни способности на мисленето си ще предопредели всичко, което ще ви се случи. Като отключите силата на ума си, само за няколко месеца ще постигнете повече, отколкото други постигат за няколко години.

Помнете: мисълта е изобретателна!… Мислите са причини, а условията са следствия.

Съзнанието е вашата най-мощна сила. Обичайният ви начин на мислене ви прави такива, каквито сте. Мислите ви са творци и в крайна сметка те създават вашата действителност. Емерсън бе казал: „Човек е това, за което мисли през повечето време.“ Следователно, ако промените мисленето си, ще промените и живота си. Ще бъдете различни личности и ще постигнете различни резултати. Още от времето на най-ранните религии, философи и метафизически школи всички най-велики мислители са подчертавали способността на човешкия ум да определя съдбата на отделния човек…

Принципът на привличането обяснява може би най-важния фактор за късмета. Според този принцип, създаден около 3000 г. пр.н.е., вие сте жив магнит и неизбежно привличате в живота си хора, обстоятелства, идеи и ресурси в хармония с преобладаващите в съзнанието ви мисли.

Почти всяко обстоятелство в живота ви може да се обясни с принципа на привличането. Хора, които мислят и говорят постоянно за нещата, които искат да постигнат, сякаш ги привличат в живота си. Хора, които говорят за нещата, които не желаят, от които се страхуват или за които винаги се притесняват, или хора, които са вечно сърдити и недоволни, постоянно привличат негативни събития в живота си.

Принципът на привличането сам по себе си е неутрален, както и всички други закони и принципи. Той е обективен, а не субективен. Природните закони нямат фаворити. Те нямат отношение към отделната личност. Те функционират автоматично, без емоции. И ви влияят позитивно или негативно в зависимост от това дали ги използвате конструктивно, или деструктивно. Може би най-важната поука, която ще научите, е следната: за да постигнете успех и щастие в живота, трябва да мислите и говорите само за нещата, които желаете да постигнете, и никога за нещо, което не искате да ви се случи. Това може да ви се стори просто и очевидно, но често пъти се оказва най-трудното от всички упражнения в самоконтрол и самоусъвършенстване.

Принципът на вярата е друг фактор за късмета, който може да действа във ваша полза. Според него онова, в което силно вярвате, се превръща във ваша действителност.

Уилям Джеймс от Харвард пише: „Убеждението създава действителния факт.“ В Новия завет се твърди, че според вярата ти ще се случи. В Стария завет се споменава, че човек е това, което мисли (или вярва) в сърцето си. В цялата човешка история хората винаги са признавали, че убежденията играят главна роля за мирогледа, за мисленето и за поведението ни. Ако твърдо вярвате, че сте предопределени да постигнете голям успех в живота си, вие ще мислите и действате съобразно с това убеждение и то ще се сбъдне. Ако твърдо вярвате, че имате късмет и че непрекъснато ще ви се случват хубави неща, вярата ви ще стане действителен факт в живота ви.

 

Създайте сами бъдещето си – Брайън Трейси, briantracy.com

Издателство: Обсидиан, obsidian.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си