Получаваме от живота не каквото искаме, а това, което сме

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Не се предавай, Откъси, Препоръчано
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Каквото и да се случва в живота ви, единствено вие притежавате способността да изберете как да реагирате.

Когато изградите навика да търсите позитивното във всяко нещо, животът ви ще се издигне към по-високи измерения. Това е най-великият от всички природни закони на успеха и щастието.

В живота няма грешки, само уроци. Няма такова нещо като негативно преживяване, а само възможности да израстваш, да се учиш и да напредваш по пътя към себевладеенето. Силата идва с борбата. Дори болката може да бъде прекрасен учител.

Страданието винаги е средство за дълбок духовен растеж. Онези, които са понесли големи страдания, по правило еволюират във велики хора. Онези, които са дълбоко наранени от живота, по правило са хора, които още първата секунда усещат болката на другите. Онези, които са изпитали трудности, започват да приемат смирено живота и в резултат са по-отворени, съчувствени и истински.

Може да не харесваме страданието, когато ни навести, но то ни служи много добре: разчупва черупката, която обвива сърцата ни, и ни освобождава от лъжите, в които сме били вкопчени, за да разберем кои сме, защо сме тук и как всъщност действа този наш забележителен свят.

Когато настъпят трудни моменти, си мислим, че начинът, по който виждаме света, отразява истината. Това е погрешна мисъл. Ние просто разглеждаме света от перспективата на собствената си безнадежност. Ние гледаме нещата с тъжен и безнадежден поглед. Истината в случая е, че когато започнем да се чувстваме по-добре, и нашият свят ще изглежда по-добре. А когато се върнем към състоянието на вътрешна радост, външният свят ще отрази това чувство обратно към нас и ще ни го върне.

Светът е огледало. Получаваме от живота не каквото искаме, а това, което сме. В живота ни се редуват сезони и болезнените моменти никога не продължават дълго. Вярвайте, че зимата на тъгата ще отстъпи място на лятото на радостта, също както след най-тъмната част на нощта винаги идват най-ярките лъчи на утрото.

 

Вдъхновение за всеки ден – Робин Шарма, robinsharma.com

Издателство: Екслибрис, exlibris.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.