Действайте така, сякаш мечтата ви е вече реалност

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Вярвай, Откъси, Препоръчано

снимка: Pixabay.com

Напредвайте с малки стъпки по пътя към своите големи мечти.

Да вземем една мечта, която имате за бъдещето. Първата стъпка е възможно най-подробно да опишете тази мечта на лист хартия. Следващата стъпка е да си отделите известно време, за да визуализирате как бихте се чувствали, ако вашата мечта беше реалност.  Опитайте се да изследвате тези чувства възможно най-задълбочено. Третата стъпка е да измислите по какви начини можете да породите в себе си същото чувство в настоящия момент. Последната стъпка е да предприемете действие – действието така, сякаш тази мечта вече е част от вашата реалност. Започнете да правите нещата, които изброихте и които ще ви помогнат да реализирате мечтата си. Представете си, че вече сте постигнали целта си. Винаги помнете, че скоро ще постигнете тази цел. Ако упорито се придържате към тези четири стъпки, ще откриете, че ви е много по-лесно да сбъднете мечтите си.

Опитайте сами следното: Ако има нещо в живота ви, което наистина желаете, действайте така, сякаш желанието ви вече е реалност. Вярвайте с цялото си сърце, че то ще се прояви и действайте така, сякаш вече притежавате качествата и нещата, за които копнеете. Когато се държите така, сякаш вече сте постигнали целта си, на вас ще ви бъде десетократно по-лесно да постигнете тази цел. Това е една от тайните за проявяването на мечтите. 

Една от причините, поради които този метод е ефективен, е че той ви позволява да изпитате чувството, че вашата мечта е реалност – а след като притежавате чувството значи наполовина сте успели. Разберете, най-важното тук е чувството и има няколко неща, които можете да направите, за да се сдобиете с усещането за успешно реализирана цел.

Едно от тях е да използвате тялото си – например, ако искате да станете по-богати, представете си чувствата, които бихте изпитвали, ако наистина бяхте богати. Как щяхте да се движите и говорите? Какви дрехи щяхте да носите? Как щяхте да се държите? (може да инвестирате в дрехи, които дават усещането, че сте богати).

Друг метод е да започнете да правите някои от нещата, които щяхте да правите, ако бяхте богати. Може би да отидете в бизнес център, където продават колата, която бихте искали да притежавате, и да я изпробвате. Задавайте на продавача сериозни въпроси, сякаш наистина ще купите колата. Ако по време на пробното шофиране усетите някакви ограничаващи мисли, незабавно ги прогонете, като си кажете, че в крайна сметка колата ще бъде ваша. Почувствайте какво е наистина да притежавате и карате тази кола.

А може би това, което искате, е нещо по-неуловимо, като да речем вътрешен мир. В този случай действайте така, сякаш вече притежавате това качество и обърнете внимание на това дали нямаше да правите някои неща по различен начин.

Вместо да препускате от среща на среща например, може би щяхте да вървите, или да шофирате по-бавно. А може би, ако притежавахте вътрешен мир, щяхте да се обличате в различни цветове, или да дишате по различен начин. Ако прилагате на практика тази стратегия, само за няколко дни ще забележите огромна разлика. Да се държите така, сякаш желанието ви е реалност, това е първата стъпка към проявяване на мечтания от вас живот.

Втората стъпка е да предприемете действие. Това означава да решите какво трябва да бъде направено, за да може мечтата ви да се сбъдне. След това си съставете план от малки, но постижими цели, с които да тръгнете в посока към мечтите си. И накрая си определете срок за постигането на тези цели – след което спазете този срок. Когато действате така, сякаш желанието ви е реалност, и предприемете действия, почти всичко е възможно.

Душата обича истината – Дениз Лин, deniselinn.com

Издателство: Аратрон, aratron.org

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.