Думите – мощно средство за въздействие и случване на бъдещето

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Препоръчано, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Променете думите си и ще промените своя свят.

Помните ли всяко хубаво нещо, което ви се е случвало? Подсъзнанието ви помни и ще актуализира всяко хубаво събитие просто ако фокусирате вниманието си върху думата хубаво. Ще се почувствате по-добре дори без да знаете защо. Причината е, че всяка ключова дума притежава своя собствена инидивидуална честота. Мощните високоенергийни думи като вълнение, радост, успех, или любов вибрират по-високо и по-бързо като усилват вашето „чувствам се добре „.

Нискоенергийните думи, особено тези, които съдържат негативна емоционална асоциация като тъга или вина, резонират на по-ниска честота. Те ви карат да се чувствате зле, като буквално намаляват вашите нива на енергия. Фактически 20% от думите, които използвате, имат силни емоционални полутонове, които ви карат да реагирате отрицателно или положително. 

Знаете ли, че да бъдете щастливи добавя девет години към живота ви?

Научно е доказано, че нискоенергийните мисли отслабват имунната система и правят хората по-склонни към заболявани. В изследвания, публикувани в Би Би Си Нюс през 2003 г. ,  изследователни от Университета на Уисконсин са измерили електрическата мозъчна активност на 50 души на възраст между 47 и 60 години. Хората с най-високи нива на активност в десния предфронтален кортекс (песимистите) едва реагирали на противогрипна ваксина. Онези с най-високи нива на активност в левия предфронтален кортекст (хората с щастливи мисли), имали много по-силна имунна система и образували много повече антитела в резултат на ваксината.

Търсене в интернет на думата „хубаво“ измъква над милиард уебсайтове. Когато написах „лошо“, те бяха на половина по-малко. Вътре в съзнанието ви подобни уебсайтове представляват всичките ви спомени (от този живот, онаследени и дори от минали животи), както и вериги от значения, свързани с тези думи. Това означава, че през фокусиране на езика ви върху думата „хубаво“, ще получите двойно повече резултати в живота си, отколкото ако се съсредоточите върху думата „лошо“. Истински добрата новина е, че високоенергийните думи показват ефект на доминиране над нискоенергийните, поради което накрая все пак се връщаме към оптимизма.

Тогава как можем да опишем нещо не толкова хубаво без да използваме думата „лошо“?

Може би забелязахте, че казах „не“ „толкова“ „хубаво“ вместо „лошо“. Ако мислите за нещо не толкова хубаво, стомахът ви не се свива, както при думата лошо, нали? Така е, тъй като подсъзнанието ви  не може да оцени нещо, което е „не“. Например не мисли за бял слон, не си представяй число 167. Но за да не мислите и да не си представяте нещо, първо трябва да си го представите!

Вашето подсъзнание или вътрешен ум мисли в образи или символи, затова структурира езика ви така, че да създава образи в съзнанието ви за това, което искате да стане, или което желаете. Как привеждате в съответствие своя вътрешен и външен свят? Първата крачка е да промените модела на своето вътрешно и външно говорене. Преобразете моделите си на мислене и говорене, за да постигнете магията на творческата и преобразяващата сила.

Всяка дума крие сила – Ивон Осуалд, globalwelcome.com

Издателство: Бард, bard.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си