Усетете силата на своята собствена Божествена творческа искра

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Майка Тереза: Ние трябва да открием Бога, но той не може да бъде намерен всред шуми безпокойство. Бог е приятел на тишината.

Ежедневна практика: Останете в тишина

Отделяйте по няколко минути всеки ден, за да седнете в тишината и да обърнете цялото си осъзнаване навътре, за да се свържете със своя Дух. Може да е минута под душа или просто след като паркирате колата си. Може да е докато миете ръцете си преди вечеря или докато чакате влака на връщане у дома от работа. Може да е докато сгъвате прането или поливате растенията си. тези мигове на тишина може да извикате по всяко време и на всяко място. Колкото повече се научавате да се настройвате където и да се намирате, толкова по-лесно ще става.

Не е необходимо да се фокусирате върху нещо конкретно, докато правите това. Просто слушайте вътрешния си глас, точно както бихте слушали някой човек, който ви говори по телефона. Отдайте на този глас своето пълно внимание.

Възможно е да отнеме минута или две, за да стихне умственото бърборене на вашето его, така че да можете да чувате. Бъдете търпеливи, защото то ще утихне. Отпуснете се, докато слушате. Вашият Дух има да ви предложи могъща насока, така че му отдайте своето пълно внимание поне за няколко минути. Бъдете нащрек за всякакви интуитивни попадения, блестящи идеи, проблясъци или креативни мисли, които могат да пресекат  ума ви. Те ще възникнат бързо и също толкова бързо ще си отидат, така че е важно да сте наясно с тяхната недоловимост. Може да ги чуете в ума си, а би могло и да ги почувствате, усетите, видите или просто да ги забележите. Или всичко това!

Свикнете да забелязвате тези едва доловими проблясъци на прозрение и интуиция под какъвто и вид да се появяват. Един ефективен начин да правите това е да ги изричате гласно, когато възникнат в ума ви, така че да ги уловите, преди да са се изплъзнали. След като сте изрекли на глас своето съсредоточено в сърцето осъзнаване, не е нужно да правите нищо повече. Просто регистрирайте усещанията си, като им позволявате да потънат във вас. Позволете им да ви навестят, без да ги прогонвате или да трябва да ви се оправдават. Просто осъзнайте какво е усещането за вашия Дух и как той общува с вас.

Духът може да бъде усетен най-добре в тишината. Ако наблюдавате внимателно, вие всъщност можете да усетите разликата между тихия глас на Духа и интуицията и гласа на основния на егото ви интелект. Духът ви кара да се чувствате разширени, спокойни, изненадани и вдъхновени, оставя ви с отворени сърца и умове. Егото, от друга страна, ви кара да се чувствате напрегнати и свити, оставя ви със затворени или отбранителни сърца и умове.

Колкото повече се упражнявате да седите в тишината за по няколко кратки мига, толкова по-бързо можете да засичате тези често изключителни фини порива на вашия дух. Когато сте притихнали, вие усещате вътрешната вибрация а Духа в своето сърце. Тя е сърдечна, но същевременно могъща. Силна, но същевременно блага. Тя е пряма, винаги безусловно любяща. Колкото повече я усещате, толкова повече ще я разпознавате и толкова по-активизирани от нея ще бъдете.

 

Силата на твоя дух – Соня Чокет, soniachoquette.net

Издателство: Сребърно звънче, srebarnozvanche.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.