Да вярваш в живота, Вселената или в себе си след множество провали, означава да имаш кураж

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Вярвай | 0 Коментара
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Да вярваш значи да надвиеш логиката. Нужна е вяра да мислим позитивно. Вярата, в най-дълбоката си същност, е кураж.

Носете тези джобни молитви със себе си. Изкарвайте ги, когато имате нужда, медитирайте върху идеите и поканете Великата сила да изпълни сърцето ви с вяра.

Джобна молитва за развитие

Започвайки това пътуване, знам, че ще почувствам въодушевлението и енергията, но също и стараха и несигурността. Разчитам,че твоята възвишена любов ще ме окуражава и ще ми прощава. Вярвам, че истинският успех започва с богатството на духа. Моля те, стани част от същността ми и ми помогни да ставам по-силна с всеки изминал ден. Когато вярата ми се е стопила до едно малко зрънце, моля те, покажи ми как то да прерасне в огромна гора, помогни ми да имам смирението да видя всяко малко, безпомощно същество в нейната сянка и да му предложа подслон. Да постигна успех, е моята земна цел, но да постигна духовен мир ще остане моята най-дълбока мисия.

Джобна молитва за оцеляване

Когато душата ми е наранена, волята ми потъпкана или съм загърбила някоя връзка, независимо от какво естество, ми припомни за Оцелялото дърво.  Когато несигурността се прокрадне в сънищата ми, когато умората възпира развитието ми, а сърцето ми е разбито, моля те, покажи ми плодовете на успеха ми, които чакат да бъдат откъснати скоро. Направи така, че всеки мрачен ден да се превърне в полезен урок. Имам нужда и от това, за да израсна и да се развия. Нека всеки слънчев ден да се превърне в заслужен дар. Ще достигна неподозирани висини, озарена от твоята светлина. 

Джобна молитва за просперитет

Сега, след като има вяра, помогни ми да я използвам и да я прилагам. Готова съм да поема контрол над ситуацията, а не да се превръщам в жертва на негативността. С хубавите дарове идва и голямата отговорност. Вярата ми дава стабилна основа, която да ми помогне да преодолея и най-тежката буря. Сега виждам цветовете на вярата в този прекрасен ден и те дарявам с величието на този  момент. Развивайки се непрестанно, няма да оставя егото или гордостта ми да компенсират духа ми. Самотното дърво е символ на победата на вярата. Но цялата гора вече се превръща в символ на чудото на живота. Отново аз съм смирена пред теб, но сега помагам и на тези, които имат нужда от мен. Точно както ти ми помогна да укрепя вярата си, сега аз ще посея семената на надеждата в нечие сърце.

 

Мисли и забогатявай за жени – Шарън Лехтър, sharonlechter.com

Издателство: Локус, locus-publishing.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

 

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си