Очаквайте добра съдба и тя ще ви се усмихне

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Не се предавай, Откъси
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

За да осъществите мечтите за бъдещето си, трябва да можете да формулирате своите очаквания за тях. Само така ще получите това, което желаете най-силно.

Всички ние си имаме своите мечти и амбиции. Някои искат да достигнат невероятен успех в бизнеса, да спечелят от лотарията или да пътуват по света. Други лелеят тайното желание да станат известни писатели, художници или филмови взезди. Повечето хора желаят да имат щастлива интимна връзка, мнозина искат да си намерят работа, която им харесва, и абсолютно всички искат да са здрави. Моите изследвания показват, че мечтите и амбициите на късметлиите често се превръщат в реалност, докато неудачниците рядко получават от живота това, което искат.

Неуспехите за Клер започват от най-ранна възраст:

Баща ми беше много зает човек, а майка ми все ходеше по болници. Баба ми се грижете за нас, а аз трябваше да върша домакинската работа преди училище. Когато другите деца си играеха навън, аз трябваше през цялкото време да работя, а не да си играя, затова и никога не съм имала приятели или деца, с които да играем заедно. Мислех си, че детството ми минава и че баба ми е прекалено строга. Вероятно съм усещала, че това не е честно.

На Клер не ѝ вървяло в много аспекти от живота, включително в професионалния и в интимния. Мечтаела да си намери работа, която да я прави щастлива, но все не успявала да попадне на работа, която да ѝ харесва. Винаги е искала да има щастлива и дълготрайна връзка. Когато била на двайсет години, се омъжила за първия си съпруг Кен и родила две деца. След няколко години връзката взела да куца, когато Кен започнал физически да я малтретира и да спи с други жени. През 1988г. Кен внезапно загинал при скок с парашут. Години наред на Клер и било трудно да се запознава с нови хора, но най-накрая срещнала Дик. За съжаление, Дик бил безработен и Клер трябвало да работи здравата, за да издържа и него, и двете си деца. Преди 3 години Дик я напуснал заради друга жена.След това Клер срещнала Доналд. Връзката започнала добре, но Доналд бързо се вманиачил и станал труден за общуване. С Клер си останали приятели, но вече нямат интимна връзка. Клер отново е самотна и нещастна.

За ралика от нея, Ерик, 51-годишен, е голям късметлия. Също като Клер, той е опитвал множество различни професии – чиновник, миньор, таксиметров шофьор, но за разлика от нея – той харесал всички тези занимания. Също като Клер, Ерик искал дълъг и щастлив семеен живот. За разлика от Клер, мечтите му се сбъднали до една.

Ерик и Клер са типични примери за множество хора, взели участие в моето изследване. Въпреки, че неудачниците имат същите изисквания и желания, техните мечти си остават една изплъзваща се фантазия и нищо повече, докато късметлиите често успяват с лекота да получат това, което искат от живота.

Изследването ми показва, че късметлиите не постигат мечтите и амбициите си случайно. Нито пък, че някаква конспирация на съдбата пречи на неудачниците да получат това, което искат. Всъщност, късметлиите и неудачниците постигат или не постигат амбициите си поради една фундаментална разлика в начина им на мислене, както относно себе си, така и относно техния живот. Просто късметлиите очакват късметът им да продължи и в бъдеще, докато неудачниците са убедени, че всеки късмет, който ги спохожда , скоро ще изчезне и бъдещето им ще е все така мрачно и изпълнено с нещастия. Всичко това показва как неудачниците предизвикват лошия късмет в живота си. Късметът е въпрос на подготовка да се посрещнат благоприятните обстоятелства, а ние избираме дали това ще се случи.

Факторът Късмет, Промени мисленето си и ще промениш своя късмет – д-р Ричард Уайзман, richardwiseman.wordpress.com

Издателство: Изток-Запад, iztok-zapad.eu

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.