Вие сте това, което мислите, а не това, което си мислите, че сте.

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Умът привлича хора и неща в съответствие със състоянието, в което се намира.

Мрачното настроение води до униние. Омразата води до влошено здраве.

Страхът от бедност и изтощение води до нищета.

Надеждата носи щастие и гъвкавост. Смелостта, решителността и енергичността водят до успех.

Постоянното мислене за някое качество на мисълта ви дава това качество, независимо дали е полезно или вредно.

Придобиването на всяко положително качество, като смелост, решимост или вдъхновение, разрушава противоположното негативно качество, като страх, нерешителност или апатия.

Това не е теория, а принцип, добре разбран от Йосиф, Моисей и Христос в еврейската история. Части от тази история, наречени Библия, съдържат истинското обяснение на силата на мисълта.

Тези качества ще укрепят ума ви до такава степен, че ще можете да привличате всички добри неща. Няма грешка в действието на природните закони. Всеки мъж, жена или дете получава точно толкова, колкото заслужава, получава това, което е избрал за себе си. Вашата сегашна позиция в живота е резултат на мислите ви от миналото, а бъдещата ви позиция ще е резултат от сегашните ви мисли.

Може би ще кажете: „Не вярвам, че човек може да добие богатство чрез силата на мислите.“ Кое ни носи богатство? Казахте ли „шансът“? Това не е вярно. Аз ще ви кажа, че човекът създава шанса. Хиляди хора губят богатството си всеки ден. Други хиляди трупат богатство.

Всичко зависи от човека.

Познавате ли някой спокоен, смел, силен, решителен, самоуверен, амбициозен човек? Ако познавате, какво е неговото финансово състояние? Би трябвало да е доста над бедността. Познавате ли някой слаб, хленчещ, потиснат, мрачен, нервен, раздразнителен, нерешителен човек, който днес хаби времето си за едно, утре за друго, без да се концентрира над нито една идея достатъчно дълго, за да я доведе до успешен край? Какво е неговото състояние? Психически, морално, умствено и морално, умствено и финансово той е една развалина. Защо той е толкова безполезен и за себе си, и за света? Защото умът му няма качества като мъдрост, постоянство, решителност, целеустременост и смелост. Ако ги притежаваше, той нямаше да е неудачник.

Но вие ще кажете: „Не вярвам, че тези качества могат да се изградят. Не вярвам, че страхливецът може да се превърне в смел човек, или поражението в успех.“ Защо не опитате и не откриете отговора сами? Със сигурност опитът си струва. В началото напредъкът ви може да е малък, но помнете и осъзнайте, ако можете, че вие всъщност говорите на източника на мъдрост, което си е молитва, да не кажа молитви. Също така запомнете, че през целия си живот сте изграждали това, което сте сега, и незабавна промяна не е възможна.

В момента вашият ум е свързан с други подобни умове и всеки има достъп до другите. Ако вашият е силен, енергичен и изпълнен със смелост, той общува с умове с този тип нагласа, спящи или будни, постоянно подсилвайки и обновявайки всеки един, с който влиза в досег. Те, от друга страна, изпращат подобна сила към вас и чрез притегателната сила на ума всички извличат същите качества от източника на сила. Ако сте слаби, влезте в досег със силни умове, усъвършенствайки самите себе си. Другите ще започнат да ви пращат сила вие ще успеете да умъртвите слабите елементи, приемани сега от умовете с вашия сегашен калибър.

 

Преуспяване чрез силата на мисълта – Брус Маклеланд

Издателство: Шамбала, shambhalabg.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.