Как да се свързваме с нашия Божествен Дух?

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси

За да усетите наистина силата на Духа, вие трябва да го превърнете в централна част на своя живот – нещо, с което искате да се свързвате автоматично, без нерешителност, или колебание.
Един начин да си помогнете да постигнете това е като си създадете личен олтар у дома, пред който да сядате тихо всеки ден за по няколко минути. Превърнете това в ежедневен ритуал, така че да можете да се свързвате със Светия Дух във вас преди да навлезете във външния свят и да започнете деня си.

Вашият личен олтар служи като мощен символ на истинския олтар , където вие се срещате с Духа в пространството на сърцето си. Представете си това като свещена основа на своя живот – отвор към неограничения, Божествен простор на Вселената. Не насилвайте това осъзнаване.

Просто допуснете и си го представете, че е така. Не бързайте и позволете на всяка мисъл или чувство свободно да се носят в ума ви. Останете в това пространство толкова дълго, колкото можете. Добре е да правите това поне по няколко минути всеки ден. Ако имате повече време, останете по-дълго. Осъзнавайте дишането си, като дишате леко и спокойно. Постарайте се да не сдържате дъха си.

Ако се почувствате склонни да се помолите, направете го. Ако ви се прииска да пеете, напявате или рецитирате мантра, това също е добре. Ако се прииска просто да поседите и да релаксирате, или пък да задавате въпроси, направете го.

Да сядате пред олтара и да навлизате в сърдечното си пространство ежедневно е най-добрият начин да изживеете силата на своя Дух. Създаването на външен олтар – като средство за навлизане във вашия вътрешен олтар – прави възможно осъществяването на една свещена, енергийна промяна в живота ви. Това не е нещо, което може да бъде разпознато от интелекта, така че пренебрегвайте егото си, ако то се опитва да анализира какво се случва или отхвърля вашето преживяване като че нищо реално не се случва.
Свързаността с Духа възниква посредством отдадено намерение, молитва, медитация и въображение. С повтаряне то се превръща във ваше естествено състояние на съществуване.

Отделете време, за да създавате пространство и да се свързвате със своя Дух пред своя олтар, както външно, така и вътрешно. Това ще ви помогне да поддържате една здрава връзка с вашия Божествен истински аз.

 

Силата на твоя дух – Соня Чокет, soniachoquette.net

Издателство: Сребърно звънче, srebarnozvanche.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.