Не се плашете от годините – чарът на жената няма срок на годност

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Препоръчано, Откъси, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Във всеки един момент от живота си жените са толкова привлекателни, колкото решат да бъдат.

Очарованието няма давност. То е за цял живот. Не става дума за физическата красота, нито дори за сексапил в общоприетия смисъл на думата. А за енергия, която привлича хората. Тя е нещо, което е неподвластно на времето.

Онези, които я притежават, са истински щастливци. Останалите постоянно си навличат проблеми. Страхуват се, че остаряват и никой не ги иска, затова се правят да изглеждат по-добре държат се като по-млади от възрастта си. Ходят редовно на гимнастика, поддържат активна форма, боядисват си косата, слагат си ботокс.
Възрастта може да се превърне в голям проблем за жените. Тя често ги плаши, а това е много глупаво. Страхуват се, че като остареят, мъжете няма да ги харесват. Сякаш имат срок на годност. Свързан с биологичния часовник. Истината е, че никога не знаете кой би ви намерил за привлекателна. Никога не знаете кога става химичната реакция.

Жените са толкова привлекателни, колкото искат да бъдат. Погледнете например моето лице. Не е лице, на което биха кръстили много кораби, но със сигурност е лице, което е предизвикало много усмивки. Възпитана съм никога да не разчитам на красотата на лицето си. А на онова, което е в главата ми. Майка ми категорично изясни този въпрос още в най-ранната ми възраст. Научи ме, че ако искам да постигна нещо в живота, ще трябва да разчитам на интелигентността си, защото лицето няма да ми е от особена полза.
Затова добре работя с главата си и когато ми се прииска да привлека нещо или някого, когато съм готова за това, просто го пускам в действие. Разтварям го и насочвам цялата си енергия. После, когато приключа, го затварям. Включвам бутона „ела насам“. Всичко е въпрос на излъчване.

Ако вървите, забили поглед в земята или в телефона си, не изпращате послание: „Ела да си гукаме.“ Но когато вървите с високо вдигната глава и усмивка на лицето, с открито изражение, тогава все едно казвате: „Знаеш ли какво? Защо не дойдеш да си поприказваме. Може би имам да ти кажа нещо интересно“.

Когато хората искат да си общуват с теб, знаете, че сте в състояние да диктувате отношенията. Всеки от нас го може: мъже, жени, малки деца. Малките деца се справят най-добре с привличане на вниманието. Щом решат да го постигнат, няма начин да не го забележите – те ще застават на главите си и по най-безсрамния начин ще ви накарат да ги забележите. Размахват малки ръчички: „Хей! Тук съм! Виж ме! Чуй ме!“. Не е ли прекрасно.

Вие също бихте могли да го правите, по ваш си начин, така че го имайте предвид.

 

Каже ли ти някой „Ти ме допълваш“, бягай! – Упи Голдбърг

Издателство: Бард, bard.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Из „Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота“

"Защо ли нещата трябва да се променят, - прошепна Прасчо. Пух помисли, помисли и каза: Така имат възможност да станат по-добри." - "Мечо Пух", Алън Милн

...Промяната не иска да разруши живота ни. Тя идва, за да преподреди живота ни. Размества мозайката, за да нарисува нова картина, по-красива, по-завършена, по-пъстроцветна картина. Картина, в която нещата, които са били излишни, са премахнати. А нещата, които са липсвали, са на мястото си. Картина, която е нашата картина. 
Затова, когато ни се струва, че животът ни се преобръща с главата надолу, нека си напомним, че ние виждаме само отрязък от картината. Цялостната картина я вижда единствено Бог. Нека се оставим в ръцете Му. Нека Му се доверим...
(продължава)

Автор: Гергана Лабова

Помогни на МОСТ за книги да продължи, заделяйки с $1 / месечно.

От наша страна, ще tи предоставим свободен ежедневен достъп до всички публикации в новия ни проект "Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота".

Чети на: www.patreon.com/GerganaLabova

(До 10 февруари 2019 всички текстове ще са достъпни за четене.)

Become a Patron!

Сподели мнението си