За да постигнете мечтаното, трябва да сте изпълнени с изгарящо желание

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Не се предавай, Откъси
снимка: data.si

снимка: data.si

За да постигнем това, за което копнеем, трябва да мечтаем, да се надяваме, да ЖЕЛАЕМ и да ПЛАНИРАМЕ.

Знаете ли какво е вашето изгарящо желание?
Може би се питате: „Имам ли изгарящо желание?“. То е различно от обикновената приумица и желание за нещо. Изгарящото желание може да се усеща като нужда да се направи или постигне нещо. Започва като идея за осъзнаване, която прераства в движеща сила зад всяко ваше действие в ежедневието. Управлява се от личните ви ценности и се процежда в процеса на взимане на решенията ви.

Ще намерите вашето ИЗГАРЯЩО ЖЕЛАНИЕ в мечтите си, в очакванията за себе си и за живота ви, както и във вашите страсти.

Може да се сетите за някоя ваша цел, която сте имали от много време. Ако все още трябва да постигнете целта си, запитайте се защо. Възможно ли е тази цел да НЕ е подкрепена с изгарящото желание, нужно ви, за да я изпълните успешно?

А сега да обърнем нещата. Спомнете си случай, в който някой ви е описвал с един от следните термини: страстен, устремен, целенасочен, фокусиран, усърден, отдаден, мотивиран, насочен, упорит, преследващ целите си, посветен, амбициозен, фанатичен, решителен, безкомпромисен, непоколебим, самоуверен, несломим, предприемчив.

Повече от сигурно е, че в тези моменти сте се стремили към нещо, за което сте изпитвали истинско изгарящо желание.

Когато комбинирате ясна цел с изгарящо желание за постигането й, ще получите необходимия заряд (мотивация, устрем и енергия) да създадете и изпълните план, позволяващ ви да осъществите успешно целта си.

В „Мисли и забогатявай“ Наполеон Хил се фокусира върху изгарящото желание като неразривно свързано с финансовото благоденствие. Той предлага шест конкретни и практични стъпки, които да бъдат предприети за превръщането на вашето ЖЕЛАНИЕ за богатство във финансова реалност. Нека ги обобщим.

Първо. Бъдете конкретни в това точно колко пари искате (ЖЕЛАНИЕ).
Второ. Отдайте се на това, което сте готови да направите, за да получите парите, които желаете. (Няма такова нещо като „безплатен обяд“.)
Трето. Каква е точната (конкретната) дата, на която искате да притежавате парите, които желаете?
Четвърто. Създайте конкретен план за действие и започнете да действате по него веднага. Цел без план е просто приумица без изгарящо желание. Не отлагайте.
Пето. Напишете лично послание, мантра, нещо кратко точно и ясно, което да изразява количеството пари, с което искате да се сдобиете, времевите граници, които си поставяте, за да изпълните плана си, какво сте готови да направите, за да се сдобиете с тези пари, както и ясно описание на плана или стъпките, които ще предприемете, за да постигнете целите си.
Шесто. Препрочитайте мантрата си по два пъти на ден. Веднъж вечер преди сън и веднъж сутрин.

Докато я четете, си представете, вижте и почувствайте, и повярвайте, че вече притежавате тези пари… и няма да изпитате ни най-малко затруднение да убедите себе си, че ще се сдобиете с тях.

 

Мисли и забогатявай за жени – Шарън Лехтър, sharonlechter.com

Издателство: Локус, locus-publishing.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.