Вижте се в мислите си като успял човек и успехът ще ви последва

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Не се предавай, Откъси
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Не мисли за начините, по които ще се сбъднат мечтите ти. Мисли само за това, което искаш да ти се случи. И то ще ти се случи…

Внушенията могат да се изказват с думи или да се причиняват от някакъв външен фактор и да спомагат за благополучието или нещастието на човека. Позволете им да премахнат всеки недостатък от ума ви. Създайте си свои собствени внушения, подходящи за всеки отделен случай.

Да предположим, че най-високата цел в живота ви е да си намерите добра работа. Нека например си представим, че сте наемен работник на някой фермер, без пари, образование или приятели, обречен никога да не се среща с хора на бизнеса и най-лошото от всичко, че сте обзет от идеята, че позицията на счетоводител, примерно, е недостъпна за вас, че е изключено да я заемете. Първото нещо, което трябва да направите, е да преодолеете мисълта за провал, идеята, че тази позиция е недостъпна за вас. Мислете за нея често. Позволете на идеята да потъне в ума ви, свикнете с нея, вижте се на такава работа и постепенно мисълта, че вие можете да бъдете нещо и да правите нещо, ще ви завладее. Никога не се тревожете за начина, по който това ще се случи —начините и средствата ще бъдат намерени.

Вършете сегашната си работа, макар и скромна, по най-добрия възможен начин и й отдайте цялото си внимание. Тя ще става все по-малко уморителна и вие ще започнете да извличате удоволствие от нея. Скоро ще ви се отдаде възможност да си намерите работа в склад на едро или нещо подобно, може би като носач или шофьор и повече от вероятно е това да стане чрез собствените ви усилия. Продължете да изпълнявате всяка задача толкова добре, колкото е по силите ви, без да допускате нито една мисъл за неуспех. Но ще кажете: „Не мога да спра да се тревожа за неуспеха.“ В такъв случай си повтаряйте: „Никога няма да се тревожа за нищо, нищо няма да ме тормози.“ Създайте си собствени внушения за всеки елемент, в който се чувствате слаби.

Не разкривайте пред никого стремежите си. Изучете счетоводството вкъщи. Не бързайте, изучавайте го спокойно и внимателно в уютната обстановка на дома. Вероятно скоро ще получите подходяща възможност. Миналото ви на честен служител сега ще бъде отчетено като предимство. Предложете кандидатурата си прямо и с решителност. Ако усетите колебание в сърцето си, повтаряйте си: „Увереност, трябва да съм уверен“, както сте го правили и преди. Ако не успеете този път, продължавайте със самовнушенията, докато не се почувствате наистина уверени. Увереността ще дойде заедно с работата, за която сте мечтали.

 

Преуспяване чрез силата на мисълта – Брус Маклеланд

Издателство: Шамбала, shambhalabg.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.