Великото деяние, дадено на хората, е свободата на избор

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Не се страхувай, Откъси
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Човешкият живот е училище за душата. Всеки сам избира пътищата, по които да върви и от това зависи къде ще стигне.

– Отдавна ме измъчва въпросът дали сме грешни изначално?

Човек изначално е свободен и няма грях. Защото какво значи грях? Грях е това, което ни гнети отвътре, на нивото на подсъзнанието, което ни отделя от Бога и ни кара да се страхуваме, да се чувстваме виновни. Тоест то е естествено следствие от действието на вашата психика сред нарушаване на общочовешките морално-нравствени закони. Това е грехът. Тези закони са кодексът на вашата чест, вашата съвест. И ако вие сами сте ги нарушили, трябва сами да станете по-добри и чисти в мислите и деянията си.

А вашите религиозни ръководители непрекъснато ви втълпяват, че сте раб Божи, че сте изначално грешен. Защо? Защото така им е изгодно, за да може човек цял живот да ги издържа, като изкупва „греховете“ си, дори и тези, които не е извършил. Това е своеобразен психологически трик за тълпата. Ако внушим на човека, че е виновен, че е изначално грешен, в него се заражда страх. От този изкуствено създаден страх се възползват вашите религиозни ръководители, за да могат да ви опрощават греховете, естествено до следващия път.

Но по своята същност човек не е раб Божи, той е син Божи. А неговият Отец не може да мрази своя син, Той може само да го обича. Защото Бог е Любов. А любовта няма и не може да има страх… Бог е дал на хората свободата на избора.И това е неговият най-ценен дар за тях като негови деца…

– Добре де, щом човек изначално не е грешен, защо смъртта Христова е изкупление за човешките грехове?

– Ами сам помислете върху това изречение. Какво изкупление? Ако нещата наистина стояха така, тоест ако Христос беше поел нашите грехове, значи сега каквото и да правим, ще ни е вече простено. Нали така излиза?! Всичко това са глупости. Всеки човек сам отговаря за греховете си пред Бога.

 

Сенсей – Изконният от Шамбала – Анастасия Нових

Издателство: Бард, bard.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.