Великото деяние, дадено на хората, е свободата на избор

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Не се страхувай | 0 Коментара
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Човешкият живот е училище за душата. Всеки сам избира пътищата, по които да върви и от това зависи къде ще стигне.

– Отдавна ме измъчва въпросът дали сме грешни изначално?

Човек изначално е свободен и няма грях. Защото какво значи грях? Грях е това, което ни гнети отвътре, на нивото на подсъзнанието, което ни отделя от Бога и ни кара да се страхуваме, да се чувстваме виновни. Тоест то е естествено следствие от действието на вашата психика сред нарушаване на общочовешките морално-нравствени закони. Това е грехът. Тези закони са кодексът на вашата чест, вашата съвест. И ако вие сами сте ги нарушили, трябва сами да станете по-добри и чисти в мислите и деянията си.

А вашите религиозни ръководители непрекъснато ви втълпяват, че сте раб Божи, че сте изначално грешен. Защо? Защото така им е изгодно, за да може човек цял живот да ги издържа, като изкупва „греховете“ си, дори и тези, които не е извършил. Това е своеобразен психологически трик за тълпата. Ако внушим на човека, че е виновен, че е изначално грешен, в него се заражда страх. От този изкуствено създаден страх се възползват вашите религиозни ръководители, за да могат да ви опрощават греховете, естествено до следващия път.

Но по своята същност човек не е раб Божи, той е син Божи. А неговият Отец не може да мрази своя син, Той може само да го обича. Защото Бог е Любов. А любовта няма и не може да има страх… Бог е дал на хората свободата на избора.И това е неговият най-ценен дар за тях като негови деца…

– Добре де, щом човек изначално не е грешен, защо смъртта Христова е изкупление за човешките грехове?

– Ами сам помислете върху това изречение. Какво изкупление? Ако нещата наистина стояха така, тоест ако Христос беше поел нашите грехове, значи сега каквото и да правим, ще ни е вече простено. Нали така излиза?! Всичко това са глупости. Всеки човек сам отговаря за греховете си пред Бога.

 

Сенсей – Изконният от Шамбала – Анастасия Нових

Издателство: Бард, bard.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Из „Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота“

"Защо ли нещата трябва да се променят, - прошепна Прасчо. Пух помисли, помисли и каза: Така имат възможност да станат по-добри." - "Мечо Пух", Алън Милн

...Промяната не иска да разруши живота ни. Тя идва, за да преподреди живота ни. Размества мозайката, за да нарисува нова картина, по-красива, по-завършена, по-пъстроцветна картина. Картина, в която нещата, които са били излишни, са премахнати. А нещата, които са липсвали, са на мястото си. Картина, която е нашата картина. 
Затова, когато ни се струва, че животът ни се преобръща с главата надолу, нека си напомним, че ние виждаме само отрязък от картината. Цялостната картина я вижда единствено Бог. Нека се оставим в ръцете Му. Нека Му се доверим...
(продължава)

Автор: Гергана Лабова

Помогни на МОСТ за книги да продължи, заделяйки с $1 / месечно.

От наша страна, ще tи предоставим свободен ежедневен достъп до всички публикации в новия ни проект "Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота".

Чети на: www.patreon.com/GerganaLabova

(До 10 февруари 2019 всички текстове ще са достъпни за четене.)

Become a Patron!

Сподели мнението си