Малките неща, които оказват голямо влияние върху живота ни

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Бог е в подробностите. В малките неща, които преобръщат живота ни, стига да ги забележим.

През годините разбрах колко важни са малките неща. Понякога точно малките неща, като това да се сетим да сменим маслото на колата, да затворим кутията с боята или да заредим мобилния си телефон, могат да донесат значителни последствия или да окажат огромно влияние върху живота ни.

В миналото гледах на подробностите като на препятствия, които ме ограничават и ми пречат да бъда свободна и да правя това, което наистина искам. С годините обаче разбрах, че обръщайки  внимание на дребните детайли, аз всъщност разполагам с повече свобода и време и като цяло страдам от по-малко ограничения в живота си. Когато например се сетя да си взема монети за автомата на паркинга, не ми се налага да тичам до банката, за да развалям пари, след което отново да бързам за колата. Колкото повече се грижа за подробностите, толкова по-лесен става животът ми.

Когато започнах да провеждам церемонии за изчистване на пространството, сватби и ритуали за раждане, смърт и осъществяване на прехода, аз получих духовно прозрение. Тогава започнах напълно да осъзнавам значението дори на най-дребните детайли. Важно е не само да помним големите неща, като например да си носим шофьорската книжка, когато ще управляваме автомобил, но и да се погрижим за привидно незначителни неща. Бог е дори в тези дребни детайли и когато им обръщаме внимание, ние всъщност се доближаваме до Създателя. За мен успешната церемония не е тази, която просто изглежда и звучи добре, а тази, в която присъства Божественото. Когато съзнателно се погрижим за всеки детайл от ритуала, преживяването е по-цялостно, а оттам и за Духа е по-лесно да изпълни всеки аспект от церемонията.

Независимо каква е вашата голяма цел, когато обръщате внимание на детайлите и едновременно с това се освободите от нуждата си да бъдете съвършени, вашият живот ще разшири границите си и ще подобри своето качество. Ако например, искате като цяло да сте по-здрави, фокусирайте се върху всички дребни аспекти от вашето благоденствие: пийте редовно витамини, бъдете съзнателни по отношение на храните и напитките, които консумирате, всекидневно почиствайте с конец зъбите си и се отнасяйте към тялото си с уважение и почит.

По същия начин, ако искате китна, избуяла от цветя градина, започнете като засадите силни, здрави и висококачествени семена или растения в добра почва. Поливайте насажденията, колкото е необходимо, и ги подхранвайте с качествени торове. Изкоренявайте плевелите и защитавайте растенията от бръмбари, охлюви и птици. Вниманието към дребните детайли допринася за добрия вид на цялото.

Когато се грижите за малките неща и осъзнавате, че те са докоснати от Бога, всичко започва да резонира с вълшебна енергия и вие в пълна степен се наслаждавате на своето преживяване.

 

Душата обича истината – Дениз Лин, deniselinn.com

Издателство: Аратрон, aratron.org

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.